News image

Банка ДСК се включи за поредна година в Европейската седмица на парите

Представители от мениджмънта на Банка ДСК изнесоха открит урок по финансова грамотност на ученици от 9-ти клас в Софийската професионална гимназия по туризъм. Събитието се състоя на 13.03.2018 г. и бе част от инициативите по случай Европейската седмица на парите, която тече в момента и е свързана с Глобалната седмица на парите. 

Директорът на дирекция „Комуникации и координация“ в Банка ДСК д-р Камелия Величкова поздрави учениците и направи въвеждащо представяне на инициативата, наблягайки на нейната важност и ползи за подрастващите, а също така и ги преведе накратко през историята на банката и нейното развитие от създаването й до функционирането й в съвременната дигитална сфера.

Иван Георгиев, директор на дирекция „Организационно развитие и обучение“ в Банка ДСК, изнесе интерактивен урок пред учениците на тема „Финансова грамотност“, запознавайки ги с основни аспекти, които всеки подрастващ млад човек трябва да знае – от историята на парите до естеството и функционалността на съвременните разплащателни механизми.

За най-любознателните беше организирана и специална викторина с въпроси, а накрая всеки ученик получи специални подаръци, които да използва и пази за спомен от събитието.

Повече за Европейската седмица на парите:
Асоциацията на банките в България (АББ) ще се включи в Европейската седмица на парите, която ще се проведе от 12 до 16 март. Съвместната инициатива на Европейската банкова федерация, на която АББ е член, и на национални банкови асоциации, се отбелязва в за четвърта поредна година. Целта е да се повиши обществената информираност по въпросите на финансовото образование и финансовата грамотност чрез организиране на различни събития за учениците, както на национално, така и на европейско ниво.

European money week

Още новини

 
Банкирай удобно с мобилното банкиране
  • Управлявайте вашите средства
  • Нареждайте преводи
  • Плащайте битови сметки
  • Вижте близките клонове & АТМ
DSK Smart

Finance

 

Мобилно банкиране

Банкирай удобно с мобилното банкиране
  • Управлявайте вашите средства
  • Нареждайте преводи
  • Плащайте битови сметки
  • Вижте близките клонове & АТМ
DSK Smart

Finance

Време след което ще бъде показан мобилният банер (в секунди):

5