новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК е най-желаният от студентите работодател сред банковите институции в страната

 

Това показва единственото по рода си проучване у нас Graduate Survey, проведено от ToTheTop Agency за втора поредна година

Националното проучване „Топ 50 най-предпочитани компании от студентите в България” измерва мнението на студентите за предпочитания от тях работодател в България. В периода от 15 февруари до 15 май 2018 г. общо 7255 студенти от 51 български  университета са попълнили онлайн анкетата в рамките на второто издание на класацията. Предпочитаните от студентите сфери за бъдещо професионално развитие са високите технологии и банковия сектор, а анализът на проучването дава и някои основни насоки за работодателите в търсенето на нови попълнения. Както и миналата година, водещ фактор при избора на студентите се оказва наличието на структурирана стажантска програма, чрез която студентите придобиват впечатления за работодателя, запознават се с дейността и корпоративните му ценности.

В тазгодишното издание на класацията Банка ДСК е подобрила представянето си с едно място нагоре в общата класация, заемайки трето място след Hewlett Packard Enterprise и Coca-Cola HBC Bulgaria АД. Като работодател с многогодишна история, но и съвременна, динамична институция, Банка ДСК има многопосочен ангажимент към младите хора – те са бъдещите клиенти, които ще се възползват от многобройните предлагани от банката дигитални решения, но са и хората, които да оценят по достойнство работодателската марка Банка ДСК с предлаганите атрактивни условия за кариера и реализация, и високи етични стандарти. Банка ДСК осъзнава важността на наличието на канали за привличане на бъдещи служители и на директния контакт с младите хора. За утвърждаване на работодателската си марка Банка ДСК е предприела по-атрактивно позициониране в дигиталното пространство  с обяви за работа чрез профила си в специализираната професионална мрежа LinkedIn. В секция „Кариери” на корпоративния сайт кандидатите за работа в най-старата банкова институция в страната също могат да намерят информация за свободните позиции в централно управление,  клоновата мрежа или дъщерните  дружества на Банка ДСК. Там те могат да се запознаят и с възможностите за придобиване на практически опит в реална среда чрез стажантската програма на банката. Редовното участие на Банка ДСК в националните  кариерни форуми осигурява така необходимата директна връзка със студентите, търсещи развитие в банковия сектор, а консултантите „Човешки ресурси“ запознават младите хора с условията на работа в институцията. Доказателство за това, че банката е един от най-предпочитаните и желани работодатели в бизнеса, е и фактът,  че през щанда на банката на последното изложение „Национални дни на кариерата“ за миналата година, за двата дни на форума са минали над 1500 човека, интересуващи се от практически стаж и работа в Банка ДСК. През 2017 г. 106 практиканти са завършили стажантската програма, като около 20 % от тях са намерили професионална реализация  в клоновата мрежа и Корпоративния център на банката.

Банка ДСК предлага на младите хора безценен опит, от една страна, в институция с доказани традиции и устойчивост, извървяла над 65-годишен път и преминала през редица трансформации, а от друга страна, предвикателството да докажат себе си в една модерна и иновативна банка, предлагаща обслужване изцяло съобразено с динамично променящите се потребителски нагласи и достиженията във високите технологии.

 

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon