empty image

Новини

"Не" на агресията по пътищата

Банка ДСК партнира на инициативата „НЕ на агресията на пътя“

Банка ДСК стана част от инициативата „НЕ на агресията на пътя“, която фондация „Вълшебен свят“ и „Детска футболна академия Комета“ организират като част от кампанията „С усмивка“ това лято. Инициативата ще се проведе в събота, 16 юни, от 10:00 до 16:00 часа на картинг писта „Красна поляна“ и е съфинансирана по проект на Министерството на младежта и спорта и Столична община като част от програмата „София - Европейска столица на спорта 2018 г.“.

Идеята на организаторите е бъдещите шофьори да разпознават и ограничават факторите за възникване на агресивно поведение на пътя и да могат да реагират конструктивно и с усмивка. „Първата ни стъпка е да обучим и осведомим хората за опасностите и възможните последици от агресивното каране и поведение. Смятаме, че можем да покажем различен подход на пътя и да обясним на младите шофьори и на тези, които тепърва ще станат такива, че бързото каране е за пистата“, коментира специално за българските медии Ник Левентис, победител в автомобилната надпревара „24-те часа на Льо Ман“, който тази година е лице на кампанията. Британският топпилот ще се включи в забавно състезание на столичната картинг писта „Красна поляна“ и ще даде личен пример на хлапета от различни столични училища и на подрастващи младежи, които вече шофират по столичните улици.

До края на годината предстоят още поне четири подобни формата на пистите в София, а организаторите се надяват след това кампанията срещу агресията да обхване локации в цялата страна.

Участието на Банка ДСК в инициативата е израз на социално отговорното поведение на институцията, на поетия ангажимент за подпомагане на устойчивото развитие на местната общност и обществото като цяло, с цел подобряване на средата и качеството на живот.

Още новини

Последни новини

Свържете се с нас

010

Запазете час

за консултация

Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

012

Намерете клон

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати