новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК партнира на инициативата „НЕ на агресията на пътя“

Банка ДСК стана част от инициативата „НЕ на агресията на пътя“, която фондация „Вълшебен свят“ и „Детска футболна академия Комета“ организират като част от кампанията „С усмивка“ това лято. Инициативата ще се проведе в събота, 16 юни, от 10:00 до 16:00 часа на картинг писта „Красна поляна“ и е съфинансирана по проект на Министерството на младежта и спорта и Столична община като част от програмата „София - Европейска столица на спорта 2018 г.“.

Идеята на организаторите е бъдещите шофьори да разпознават и ограничават факторите за възникване на агресивно поведение на пътя и да могат да реагират конструктивно и с усмивка. „Първата ни стъпка е да обучим и осведомим хората за опасностите и възможните последици от агресивното каране и поведение. Смятаме, че можем да покажем различен подход на пътя и да обясним на младите шофьори и на тези, които тепърва ще станат такива, че бързото каране е за пистата“, коментира специално за българските медии Ник Левентис, победител в автомобилната надпревара „24-те часа на Льо Ман“, който тази година е лице на кампанията. Британският топпилот ще се включи в забавно състезание на столичната картинг писта „Красна поляна“ и ще даде личен пример на хлапета от различни столични училища и на подрастващи младежи, които вече шофират по столичните улици.

До края на годината предстоят още поне четири подобни формата на пистите в София, а организаторите се надяват след това кампанията срещу агресията да обхване локации в цялата страна.

Участието на Банка ДСК в инициативата е израз на социално отговорното поведение на институцията, на поетия ангажимент за подпомагане на устойчивото развитие на местната общност и обществото като цяло, с цел подобряване на средата и качеството на живот.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon