новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК е банка на годината - сп. "Мениджър"

Банка ДСК получи голямата награда „Банка на годината” за втора поредна година.  В останалите шест категории отличените са: Пазарен дял - УниКредит Булбанк, Ефективност - Банка ДСК, Динамика на развитие - Пощенска банка, Чуждестранен банков клон - БНП Париба и приза „Таен клиент“ - Райфайзенбанк.

Класацията "Банка на годината" е създадена през 1992 г. Оценката на банките се  извършва на база на финансова, публична информация, обявявана от Българската народна банка и от одитираните отчети на банките.

"Открояват се няколко акцента в случващото се в българската банкова система. Увеличаваща се печалба въпреки свиващи се маржове и отрицателни лихви, при които работи системата,  драстично увеличени депозити, по-скромно увеличаващи се, но увеличаващи се кредити, много силен стремеж на банките към повишаване на ефективността, към освобождаване от тежащите на портфейлите им лоши кредити", коментира председателят на УС на Асоциация Банка на годината Валентин Панайотов

"Разбира се, трябва да се отбележи и стартиралият след дълго затишие процес на консолидация. Към това трябва се добави сравнително бърза тенденция към  дигитализация, към иновиране на банковите процеси и услуги, заедно с финтех бизнеса. Последното ще променя все по-радикално моделите на банкиране на дребно, на финансиране на малкия и среден бизнес, на всякакви форми на разплащания. Българските банки все повече забързват своето движение към дигиталния свят, в това число и света на финансовите услуги", допълни той.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon