новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК се включва в европейска информационна кампания срещу кибер престъпленията

 

Банка ДСК се включва в европейска информационна кампания срещу седемте най-популярни вида финансови измами на онлайн потребителите. Инициативата, организирана от Европол, Европейската банкова федерация и партньорски организации от частния и обществения сектор, стартира днес като част от Европейския месец на киберсигурността.

В кампанията, която ще се проведе в периода 17 - 23 октомври, ще се включат правоохранителни органи от всички 28 държави-членки на ЕС и 5 държави извън ЕС, както и 24 банкови асоциации от Европа. Асоциацията на банките в България и нейните членове, сред които и Банка ДСК, подкрепят кампанията, като оповестяват и разпространяват сред своите клиенти анимирани и видео материали, в които се съдържа информация за най-често срещаните видове измами онлайн и съвети за това как да се предпазват от тях. Сред видовете престъпления, описани в тези материали, са измами с компрометирани бизнес имейли, привидно изпратени от ръководител в компанията, измами с фактури, банкови фишинг имейли, sms-и или обаждания, подправени банкови сайтове, кражба на лични данни чрез социалните мрежи, инвестиционни измами и измами при онлайн пазаруване, т. нар. „романтични“ измами.

„Банка ДСК подкрепя борбата срещу кибер престъпленията, защото сигурността и неприкосновеността на личното финансово пространство на всеки наш клиент, особено в онлайн средата, са основен приоритет в дейността ни. На нашия уеб сайт сме оповестили какво представляват финансовите уеб измами и даваме конкретни насоки и съвети за защита от тях, както и за безопасно сърфиране в интернет. Нашите консултанти са на линия 24/7, за да помагат и защитават интересите на клиентите и в съчетание с инвестициите на банката в сигурна и надеждна ИТ инфраструктура, прилагаме необходимия набор от инструменти за превенция и справяне с интернет престъпленията“, споделят експерти в областта на информационната сигурност в банката.

Повече информация за мерките на Банка ДСК, може да намерите тук.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon