новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ОТП стартира нова международна стартъп програма

В началото на следващата година Банка ОТП стартира втората си международна програма акселератор, като до края на ноември месец 2018 г. ще приема заявления от прохождащи стартъпи и от скейлъп компании от целия свят, включително и от България. Участниците  в тримесечната програма ще имат възможност да усъвършенстват решенията си в партньорство с банката и с подкрепата на мениджмънта, експертите и изтъкнати партньори на Банка ОТП. Крайният срок за подаване на заявленията е 30 ноември.

На 17 октомври 2018 г. Банка ОТП, компанията майка на Банка ДСК ЕАД, стартира втората си кампания за стартъп кандидатури в рамките на OTP Startup Program. Инициативата се подкрепя от унгарски и международни корпоративни партньори, обединени от слогана „Дайте тласък на бизнеса си!“. Кандидатури се приемат до 30 ноември на адрес www.otpstartup.com.

Банка ОТП търси стартъп и скейлъп компании с продуктов и пазарен потенциал, които ще имат възможност да тестват интегрирането на своите продукти и услуги с банковите технологии, за да установят дали имат приложение в пазарна среда. В процеса на имплементация компаниите-участници ще се ползват от опита и менторството на ключови експерти на банката, от широката й партньорска мрежа и от специално организирани уъркшопи.

OTP Startup Programнабира стартъп компании в следните 5+1 области:

  • Работа с данни и аналитични инструменти
  • Потребителско изживяване и обслужване
  • Вътрешна ефективност
  • Отворено банкиране и сигурност
  • Продуктови иновации
  • Disruptive банкови решения, които не се причисляват към горните категории

Подборът на участниците в програмата ще премине в три кръга. Първо, кандидатите трябва да попълнят онлайн заявление. Екипът на програмата ще разглежда кандидатурите по реда на постъпването им и ще покани избраните компании за видео интервю. Най-обещаващите кандидати ще участват в двудневен лагер, който ще се проведе в Будапеща през януари 2019 г. Там те ще имат възможност да създават контакти, обменят информация и да се срещнат със спонсорите и менторите си от Банка ОТП. Тримесечният период на реализация на програмата ще бъде в периода  март - май 2019 г. и няма да изисква преместване в Будапеща. Като кулминацията на програмата ще бъде организиран „Демо ден“ през май 2019 г., където участниците ще могат да демонстрират постиженията си пред мениджъри от Банка ОТП, подбрани инвеститори и експерти по иновации от националната и международна мрежа от корпоративни партньори на Банка ОТП.

„Предишната ни стартъп програма получи сериозен международен отзвук. Кандидатстваха повече от 200 компании, а осем от тях се включиха в програмата и работиха с нас през последните месеци. Най-важното е, че очакваме с някои от тях да установим дълготрайно сътрудничество. Окуражени от успеха на първата програма, решихме да стартираме  втора, за да влезем във връзка с още обещаващи стартъпи и заедно с тях да създадем банковите решения на бъдещето по един структуриран начин. Надяваме се, че новата програма ще бъде още по-привлекателна за стартъп компаниите, заяви Андраш Фишер, отговарящ за иновациите в банкирането на дребно в Банка ОТП.

OTP Startup Program е безплатна програма акселератор, която не изисква капитал. Приемат се кандидатури от целия свят.

Повече информация за програмата може да намерите на: www.otpstartup.com.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon