новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

OTP Bank пусна нова стартъп програма, достъпна в България

Участниците в тримесечната програма ще имат възможност да усъвършенстват решенията си в партньорство с банката

Унгарската OTP Bank, собственик на българската Банка ДСК, отвори процедурата за кандидатстване по втората акселераторска програма OTP Startup Program. До 30 ноември 2018 г. ще се приемат заявления от прохождащи стартъпи и от скейлъп компании от целия свят, включително и от България. Инициативата се подкрепя от унгарски и международни корпоративни партньори, обединени от слогана „Дайте тласък на бизнеса си!“.

Участниците в тримесечната програма ще имат възможност да усъвършенстват решенията си в партньорство с банката и с подкрепата на мениджмънта, експертите и изтъкнати партньори на OTP Bank.

Финансовата институция търси стартъп и скейлъп компании с продуктов и пазарен потенциал, които ще имат възможност да тестват интегрирането на своите продукти и услуги с банковите технологии, за да установят дали имат приложение в пазарна среда. В процеса на имплементация компаниите участници ще се ползват от опита и менторството на ключови експерти на банката, от широката ѝ партньорска мрежа и от специално организирани уъркшопи.

OTP Startup Program набира стартъп компании в следните 5+1 области:

  • Работа с данни и аналитични инструменти;
  • Потребителско изживяване и обслужване;
  • Вътрешна ефективност;
  • Отворено банкиране и сигурност;
  • Продуктови иновации;
  • Disruptive банкови решения, които не се причисляват към горните категории.

Подборът на участниците в програмата ще премине в три кръга. Първо, кандидатите трябва да попълнят онлайн заявление. Екипът на програмата ще разглежда кандидатурите по реда на постъпването им и ще покани избраните компании за видео интервю. Най-обещаващите кандидати ще участват в двудневен лагер, който ще се проведе в Будапеща през януари 2019 г. Там те ще имат възможност да създават контакти, обменят информация и да се срещнат със спонсорите и менторите си от OTP.

Тримесечният период на реализация на програмата ще бъде в периода  март - май 2019 г. и няма да изисква преместване в Будапеща. Като кулминацията на програмата ще бъде организиран „Демо ден“ през май 2019 г., където участниците ще могат да демонстрират постиженията си пред мениджъри от унгарската банка, подбрани инвеститори и експерти по иновации от националната и международна мрежа от корпоративни партньори на финансовата институция.

„Предишната ни стартъп програма получи сериозен международен отзвук. Кандидатстваха повече от 200 компании, а осем от тях се включиха в програмата и работиха с нас през последните месеци. Най-важното е, че очакваме с някои от тях да установим дълготрайно сътрудничество. Окуражени от успеха на първата програма, решихме да стартираме  втора, за да влезем във връзка с още обещаващи стартъпи и заедно с тях да създадем банковите решения на бъдещето по един структуриран начин. Надяваме се, че новата програма ще бъде още по-привлекателна за стартъп компаниите, заяви Андраш Фишер, отговарящ за иновациите в банкирането на дребно в OTP Bank.

OTP Startup Program е безплатна програма акселератор, която не изисква капитал. Приемат се кандидатури от целия свят.

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon