новини
Новини и уведомления

Банка ДСК и Експресбанк ще работят едновременно до 2020 г.

Процесът по консолидацията на Банка ДСК  и Сосиете Женерал Експресбанк ще продължи до 2020 година. В това време двете институции ще продължат да извършват своята оперативна дейност като две отделни юридически лица. Това стана ясно на специална пресконференция, посветена на успешното приключване на сделката. 

Клиентите на всяка от двете институции ще продължат да бъдат обслужвани както досега, а именно - клиентите на Банка ДСК в офисите и чрез електронните канали (интернет и мобилно банкиране) на Банка ДСК, а клиентите на Експресбанк съответно в офисите и чрез електронните канали на Експресбанк.

Председателят на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Банка ДСК г-жа Виолина Маринова подчерта, че сливането е положително за икономиката и за стабилността на цялата банкова система, защото и двете банки са с добри финансови резултати и с добри показатели. 

"Настоящото придобиване е значим момент не само за Банка ДСК, но и за целия банков пазар в България. Но най-важно е да подчертаем, че сливането на Банка ДСК и Експресбанк ще има най-голям положителен ефект върху клиентите на двете банки, благодарение на по-големите възможности за развитие и въвеждане на иновации, включително и по отношение на мрежата от клонове и банкомати, и електронните канали за банкиране. Следвайки най-високите стандарти и съчетавайки добрите практики и опита на двете институции, ние ще продължим да гарантираме отлично ниво на клиентско обслужване, защита на средствата на клиентите, както и да осигуряваме иновативни продукти и услуги. Поемаме ангажимента да осигурим плавен процес на интеграция и бихме искали да уверим всички наши клиенти, че ще бъдат навременно уведомявани за ключовите етапи в сливането на двете банки", добави Виолина Маринова.

В събитието специално участие взе председателят на УС и главен изпълнителен директор на Банка ОТП г-н Шандор Чани. Експресбанк оперира успешно в България повече от 20 години и е една от най-разпознаваемите местни банки в страната. Считано от 15 януари 2019 г., тази доказала се във времето и добре капитализирана банка, която принадлежи и към десетте водещи банки в страната, вече е много ценен член на Група ОТП. С настоящата сделка, която представлява сериозна инвестиция, за пореден път доказваме дългосрочния си ангажимент към България и банковия пазар в страната, като планираме да продължим своя растеж и да се утвърдим сред най-големите доставчици на финансови услуги. Придобиването доказва и факта, че Банка ОТП има солидна основа, много добра капитализация и отлична ликвидност, а ръководството е ангажирано с по-нататъшното укрепване на регионалното присъствие на банковата група", посочи той.

Както "БАНКЕРЪ" вече писа, на 15 януари Банка ДСК финализира сделката по придобиването на 99.74% акционерно участие в Сосиете Женерал Експресбанк. ОТП Груп придобива и местните дъщерни дружества Сожелиз България, Сосиете Женерал Факторинг, Застрахователно дружество Сожелайф България и Регионален фонд за градско развитие. 

Засега няма официална информация за стойността на сделката.

С пазарен дял от приблизително 6.4% Societe Generale Експресбанк е 7-ата по големина банка на българския банков пазар и като универсална банка е активна както в сегмента банкиране на дребно, така и в бизнес сегмента.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon