новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Приключи второто издание на стартъп програмата на Банка ОТП

През месец май 2019 г. приключи второто издание на акселераторската програмата OTP Startup Program на Банка ОТП, компанията майка на Банка ДСК и Експресбанк. Програмата завърши с презентиране на резултатите на компаниите, след 12 седмици съвместна работа с експерти, потенциални инвеститори и мениджъри на кредитни институции. Разработването на най-добрите проекти ще продължи и след програмата, с общите усилия на банката и стартъп компаниите да итегрират идеите в работата на банковата институция.

Сред финалистите беше и българската компания „Евротръст Технолъджис“ АД, която разработва единствено по рода си ново поколение иновативно решение, което дава възможност за отдалечена идентификация, отдалечено безплатно издаване на квалифицирани удостоверения за електронен подпис и отдалечено подписване директно от мобилния телефон, без необходимост от физическо присъствие.

На 23 май, на специално събитие, стартъп компаниите презентираха резултатите от работата си през последните 3 месеца пред повече от 150 гости, включително представители на Банка ОТП и партньори на програмата. Тъй като идеята на инициативата е да създадат дългосрочни партньорства с колкото може повече от компаниите, банката не излъчи победители, но партньорите на програмата дадоха специални награди на трите най-добре представили се според тях отбори: The Austrian Pioneers, Bluecode и Talk-A-Bot.

За второто издание на OTP Startup Program кандидатстваха 310 стартъп и скейлъп компании от 65 страни. След проведения подбор, деветте най-обещаващи участници започнаха разработването на проектите си, съвместно с банката.

По време на 12-седмичния акселераторски период, отборите имаха възможността да участват в над 35 часа професионални семинари и 76 персонализирани индивидуални сесии с ментори по най-подходящите теми, предварително избрани от отборите. Всички семинари и срещи с ментори се проведоха в иновативния хъб на Банка ОТП – OTP Lab. По време на програмата, компаниите работеха в сътрудничество с близо 30 организации, подкрепящи реализирането на техните пилотни проекти.

„Банка ОТП получи огромно количество идеи от стартъп компаниите, които имаха възможност да тестват своите проекти в банковата среда с подкрепата на своите ментори. Затова можем да кажем, че последните три месеца са били изключително полезни за всички участници“, споделя Тибор Йоханчик, заместник главен изпълнителен директор на Банка ОТП.

“Това е второто издание на стартъп програмата на Банка ОТП, която  цели да засили сътрудничеството на банката с иновативните технологични компании. Съвместната работа с тях ще даде възможност на институцията да развива услугите си по-ефективно. Продължаваме да работим заедно с няколко от финалистите, за да развием нашите общи идеи“, казва Андраш Фишер, мениджър на OTP Lab.

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon