новини
Новини и уведомления

Банка ДСК спечели специалната награда от Forbes Business Awards 2020

Банка ДСК спечели специалната награда от Forbes Business Awards 2020 „Сделка на годината“, за придобиването на Societe Generale Експресбанк, вече оперираща под името Експресбанк. Г-жа Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК, прие приза на специална церемония вчера.

По решение на своя собственик – най-бързо развиващата се в Централна и Югоизточна Европа банкова организация Група ОТП - Банка ДСК финализира покупката на Експресбанк в началото на 2019 година. В момента протича най-мащабната банкова консолидация на българския пазар, която ще приключи в средата на 2020 г.  

След вливането на Експресбанк в Банка ДСК, обединената финансова институция ще затвърди позицията си на една от най-големите на българския пазар, лидер по доверие, лидер в банкирането на дребно, с още по-силни позиции в частното и корпоративно банкиране, и с най-голям брой клиенти, които й се доверяват. 

„Интеграцията на Банка ДСК и Експресбанк има важно значение за банковия сектор. Очакваме този процес да има сериозен положителен ефект за нашите индивидуални и бизнес клиенти, които ще се възползват от иновативни продукти и услуги, модерни дигитални канали за банкиране, отлично клиентско обслужване. Тази награда означава много както за мен и колегите ми от Банка ДСК и Експресбанк, така и за всички наши партньори и клиенти. Тя затвърждава усилията, които полагаме и ни вдъхва нови сили да продължаваме напред. Вярвам, че това е правилният път за нас – обединени, с общи ценности и устремени към успеха“, сподели г-жа Виолина Маринова при получаването на отличието.  

Процесът по интеграция на двете банки продължава успешно и през 2020 година. След успешната миграция на банкоматите и ПОС терминали, както и прилагането на единна SWIFT система за плащания, започна и дистрибуцията на новите, близо 500 000 банкови карти до клиентите на Експресбанк, която ще продължи до края на април месец.Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon