новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК с награда „Най-щедър и значим корпоративен партньор“ на SOS Детски селища България

За четвърта поредна година Банка ДСК бе отличена с наградата „Най-щедър и значим корпоративен партньор“ на SOS Детски селища България. Церемонията на годишните награди „Едно семейство“ се състоя в Централния военен клуб в София и тази година съвпадна с 30-годишния юбилей на благотворителната организация. Г-жа Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК, прие лично наградата от председателя на Управителния съвет на SOS Детски селища Веселин Комитов.

„Щастлива съм да приема това признание от името на всички мои колеги в Банка ДСК и Експресбанк. Искам да изкажа личната си благодарност към екипа на SOS Детски селища за всичко, което правят за българските деца, младежи и семейства през тези три десетилетия. Банка ДСК винаги е осъзнавала своята обществено отговорна роля, но за мен най-важно винаги е било чисто човешкото измерение на партньорството ни със SOS Детски селища България. Изключително съм радостна, че през 2019 г. благодарение на дарения от екипа и клиентите ни, променихме живота на 121 деца в 72 „SOS приемни семейства“, както и на 71 младежи в „SOS Младежки домове“. И също така, подпомогнахме стотици деца и родители в рамките на различни програми на SOS за подкрепа на семейството и превенция на раздялата. Вярвам, че тези награди са средство да фокусираме вниманието върху значими каузи и начина, по който бизнесът може да ги подкрепя“, заяви г-жа Виолина Маринова.

От началото на партньорството между Банка ДСК и SOS Детски селища България през 2010 г., финансовата институция е подпомогнала дейността на сдружението с над 3,5 млн. лева, като през последните две години с финансова помощ се включва и Експресбанк. Само за изминалата 2019 г. общата дарена сума от двете банки възлиза на близо 1 млн. лева, постъпили от ежегодно корпоративно спонсорство, дарения от клиенти на АТМ устройствата и лични дарения на служителите. Със средствата за децата, младежите и приемните семейства са осигурени материална и образователна помощ, приемна грижа, психологически, психосоциални и логопедични консултации и др.

Сдружение SOS Детски селища България е първата гражданска правозащитна организация в страната, която предоставя директна грижа за деца и семейства в риск. До момента сдружението е подкрепило 60 хиляди деца в рамките на различни проекти.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon