новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Рекорден брой участници в годишната стартъп програма на Банка ОТП

                                                                                                             

370 стартъп и скейлъп компании от 56 държави подадоха кандидатури, като 13 от тях достигнаха до финалния етап на програмата

Третото издание на международната програма акселератор OTP Startup Partner Program събра рекорден брой стартъп и скейлъп компании. Това е най-всеобхватната до момента стартъп инициатива на Банка ОТП, регионалния банков лидер в Централна и Източна Европа и компания майка на Банка ДСК, както по отношение на кандидатствалите компании и броя на селектираните пилотни проекти, така и по отношение на броя на участващите дъщерни банки.

370 стартъпи от 56 държави подадоха документи за участие в партньорската стартъп програма на Банка ОТП. От тях до финалния етап на селекция достигнаха 27, които работиха съвместно със 160 служители от спонсорските звена на Банка ОТП в рамките на селекшън камп и представиха пилотните си проекти с потенциал за имплементиране в бизнес дейностите на банката. В резултат, 13 стартъп и скейлъп компании от 5 държави бяха поканени да продължат сътрудничеството си със спонсорските бизнес звена на банковата група в Унгария, Албания, Хърватска, Русия, и Сърбия.

В периода 2 март – 20 май 2020 г., 13-те компании ще тестват предлаганите от тях решения за банкови операции и ще търсят начини да ги подобряват на база получаваната от менторите обратна връзка. Техните проекти са в областта на усъвършенстваните инструменти за работа с данни и анализи, клиентското изживяване и обслужване, високотехнологични облачни и контейнеризиращи решения, продуктови иновации, решения за банкиране за малки и средни предприятия. След серия от обучения, уъркшопи и индивидуални сесии с ментори, на 20 май, в рамките на т.нар. Демо ден, участниците ще представят постиженията на пилотните си проекти пред ръководството на Група ОТП и корпоративните партньори на програмата.

„С пренасяне на програмата на ниво банкова група, разширихме възможностите за участващите компании. Така например, едно решение, което е тествано на даден пазар, може да се прилага и използва и от други заинтересовани дъщерни дружества, а менторите в програмата могат да предоставят ценна, присъща за дадения пазар информация”, заяви Андраш Фишер, ръководител на звеното за ритейл иновации на Банка ОТП.  

За повече информация за програмата, посетете www.otpstartup.com

 

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon