новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

OTP Lab на Банка ОТП, компанията майка на Банка ДСК, отново е сред най-добрите финансови лаборатории за иновации в света

За втора поредна година Global Finance Magazine присъди най-високо отличие на иновационния хъб на Банка ОТП - OTP Lab. Създаден преди три години, OTP Lab подкрепя реализацията на новаторски идеи на служители на банковата група, работи съвместно със стартъп компании, бизнеси в областта на иновативните технологии и образователни институции върху развитието на модерни банкови решения и продукти от ново поколение.

В тазгодишните награди на престижното издание ОTP Lab получи приза "Най-добра финансова лаборатория за иновации“ за 2020 г., наред с иновативните хъбове на 34 световни корпорации, сред които Barclays, Boston Consulting Group, Citibank, Commerzbank, PayPal, UBS и Wells Fargo.

„Този успех носи отлично послание и е добър пример за това как Банка ОТП подкрепя зараждането и реализирането на добри идеи, за да предоставя на клиентите на банковата група навременен достъп до последните иновации, които улесняват ежедневното банкиране“, каза Петер Чани, управляващ директор на Банка ОТП.

„Вярвам, че спечелването на тази награда е изключително постижение, което ще даде нов тласък и вдъхновение за продължаващите ни усилия в тази посока. В настоящата ситуация е особено важно клиентите ни да имат още по-удобен и сигурен достъп до услугите ни и да ги запознаем с най-новите технологии”, заяви Андраш Фишер, ръководител „Иновации“ в Банка ОТП.

В резултат на динамичното си развитие и на засиления процес на дигитализиция, OTP Lab реализира все повече новаторски идеи и се превръща във водещ доставчик на иновативни банкови продукти. Индикатор за това е и нарастващият интерес към международната Стартъп програма на Банка ОТП, както от страна на членовете на банковата Група ОТП, сред които е и Банка ДСК, така и от страна на стартъп компаниите в целия свят. В рамките на партньорската си стартъп програма, досега Банка ОТП е установила връзки с над 850 стартъп компании, а с над 30 от тях е стартирала пилотни проекти.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon