новини
Новини и уведомления

Банка ДСК засилва подкрепата за бизнес клиентите си с гарантирани от ББР кредити

Банка ДСК и Българската банка за развитие подписаха споразумение за портфейлни гаранции в подкрепа на ликвидността на микро, малките и средни предприятия (МСП), които изпитват трудности заради епидемията от СOVID-19.

В рамките на споразумението бизнес клиентите в сегмент МСП ще имат възможност да кандидатстват и получат до 300 000 лв. кредит, а гаранцията ще покрива до 80% от отпуснатите средства. Предложението е валидно за фирми от всички сектори на икономиката.

В Гарантирания портфейл могат да бъдат включвани както съществуващи кредити, така и нови кредити за финансиране на ликвидни нужди.

„В Банка ДСК познаваме добре нуждите на нашите клиенти с малък и среден бизнес, които в момента изпитват затруднения в следствие на прекъсване на дейността си, поради извънредната ситуация. За нас е важно да сме близо до тях и да им предлагаме персонализирани решения. Вярваме, че с присъединяването ни към Програма за портфейлни гаранции в подкрепа на ликвидността на бизнеса, правим още една важна стъпка в помощ на нашите бизнес клиенти, за да могат бързо да преодолеят икономическите предизвикателства и да продължат да се развиват устойчиво", коментира Боян Стефов, изпълнителен директор и ръководител на направление „Корпоративно банкиране“ в Банка ДСК по повод сделката.

Желаещите да се възползват от кредитиране трябва да отговарят на някои условия като спад на оборота след първото тримесечие на 2020 г., сравнено спрямо същия период в 2019 г., прекратени доставки от внос, отменени договори за износ, общо намаление на броя на заетите лица или затворени производствени съоръжения, помещения и офиси.

Крайният срок за кандидатстване за кредит по "Програма за портфейлни гаранции в подкрепа на ликвидността на микро-, малки и средни предприятия (МСП), пострадали от извънредната ситуация и епидемията от СOVID-19" е 23 декември 2020 г.

В стремежа си да осигури стабилност, спокойствие и сигурност на своите бизнес клиенти, Банка ДСК им предостави възможност, в случай че желаят, да се възползват и от друг механизъм за справяне със затруднения - облекчаващи мерки за отсрочване на задълженията по кредити съгласно „Ред за отсрочване и уреждане на изискуеми задължения към Банки“.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon