новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Финалът на „Национална финансиада“ 2020 ще бъде проведен онлайн

Надпреварата ще се състои на 3 октомври и ще бъде излъчена на живо

Финалното събитие на инициативата за финансова грамотност на Банка ДСК – „Национална финансиада“ 2020, ще се проведе в онлайн формат на 3 октомври. Поради епидемичната обстановката в страната, отборите – финалисти ще вземат участие във финалния етап на надпреварата чрез състезания през онлайн платформи.
„Национална финансиада“ 2020 се различава от миналогодишното издание, не само по начина на провеждане. Тази година участниците се състезават в две възрастови групи – 14-16 годишни и 17-19 годишни. Освен разширяване на възрастовите категории, във второто издание на инициативата Банка ДСК ще раздаде общо 6 стипендии за образование, по 3 за всяка от групите – 3 000 лв. за отборите-победители, 1 500 лв. за заелите второ място във финалната класация и 750 лв. за отборите от двете групи, които са на 3-то място.

Регламентът предвижда провеждането на полуфиналите и финалите за шестте най-добри отбора от всяка възрастова категория да се реализират изцяло онлайн. Тимовете, съставени от ученик и родител, ще се състезават едновременно в отделни виртуални стаи и ще решават въпроси на финансова тематика през платформата за видео разговори Zoom и дигиталното решение за игри с образователно съдържание Kahoot. Крайното класиране ще бъде формирано на база сумарен точков актив, който се определя от брой верни отговори и време за решаване от всеки един отбор.

„За втора поредна година отчитаме изявен интерес към Национална финансиада - от общо 992 записали се отбора, 12 са класирани за финалното събитие. Щастливи сме, че има будни млади хора, които се интересуват от темата за финансовата грамотност. Една от основните ни цели като банкова институция е да насочваме вниманието на младите към отговорното управление на личните финанси и да ги подготвим за предизвикателствата на живота“, коментират от Банка ДСК.

Финалната надпревара ще бъде достъпна за гледане на живо във Facebook страницата на Банка ДСК за всички, които имат интерес да разберат кои ще бъдат победителите в „Национална финансиада“ 2020.
Партньор на инициативата и тази година е Фондация "Инициатива за финансова грамотност".

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon