новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Дружеството за рисков и частен капитал Portfolion, част от Група ОТП, инвестира в иновативна чешка стартъп компания


Дъщерното дружества за рисков и частен капитал на Банка ОТП - Portfolion, заедно с програмата за рисков капитал от Силиконовата долина the Alchemist Accelerator и компанията J&T Ventures, инвестират 2 милиона евро в чешката стартъп компания Yieldigo, която предлага решения, базирани на ИИ (изкуствен интелект).

Yieldigo е бързоразвиваща се компания, основана от трима чешки математици, която помага на международни ритейл вериги да постигат по-добри резултати чрез използване на ИИ-базирано ценообразуване. Платформата на Yieldigo се използва от ритейл вериги в Чешката Република, Полша, Германия, Украйна и Русия.

Базираната на изкуствен интелект платформа позволява на  онлайн и офлайн търговци лесно да определят и управляват цените на десетки хиляди продукти в стотици различни търговски обекти, на базата на точни прогнози. Платформата  помага на компаниите да увеличават пазарните си дялове, подобрят печалбата, точността на планиране и успешно постигнат целите си.

„Търсим амбициозни екипи със задълбочена експертиза и с глобална визия за развитие. В лицето на Yieldigo открихме изключителни математици, които са готови да променят  ритейл сектора. Като част от Група ОТП, Portfolion има сериозен опит в ритейл продажбите в дванадесет страни и по този начин се надяваме да ускорим разрастването на компанията на регионално ниво”, заяви Аурел Пастор, съдружник в Portfolion.

***

Portfolion e базирана в Будапеща компания за рисков и частен капитал, част от Група ОТП – най-голямата банкова група в Централна и Източна Европа. Компанията има повече от 15 години опит в сътрудничеството с компании, на които партнира за постигане на визията им за растеж.

 

 



Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon