новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Четири стартъпа ще тестват свои иновативни решения в Банка ДСК

Четвъртото издание на международната OTP Startup Partner Program продължава с пилотен етап за финалистите. 15 стартъп и скейлъп компании от 10 държави стартират 3-месечно сътрудничество с дъщерните банки на ОТП в България, Сърбия, Украйна, Албания и Черна Гора, както и с Банка ОТП в Унгария.

Четири от компаниите ще си партнират с Банка ДСК в тестването на предлаганите от тях решения – подобряване на потребителското преживяване при покупка на къща; оценяване на кредити чрез анализ на поведение, базиран на данни за транзакции и подкрепен от изкуствен интелект; гласово и текстово базирани чат ботове, управлявани от изкуствен интелект, в помощ на Контактния  център и управление на данни за транзакции на клиентите с цел персонализиране на клиентското изживяване. Тези от тях, чийто пилотен проект премине успешно тестването, ще продължат участието, преминавайки към практическото разработване на предлаганото решение.

В настоящото издание на програмата се включиха единадесет от банките в Групата, търсейки стартъп партньори за различен тип иновации в сферата на усъвършенстваните инструменти за работа с данни и анализи, клиентското изживяване и обслужване, вътрешната ефективност, продуктовите иновации в ритейл и корпоративно банкиране, както и революционни решения извън определените категории. Петнадесетте финалисти са избрани измежду рекорден брой кандидати -  469 от 51 страни. Те ще трябва да докажат, че имат капацитет за дългосрочно сътрудничество с банковата група. След серия от обучения, уъркшопи и индивидуални сесии с ментори, на 26 май, в рамките на т.нар. Демо ден, участниците ще представят постиженията на пилотните си проекти пред ръководството на Група ОТП и корпоративните партньори на OTP Startup Partner Program.

“За четвърта поредна година програмата дава възможност на Банкова група ОТП да получи достъп до най-добрите иновации в глобален мащаб, а разработката и валидацията на продуктите се осъществява с подкрепата на експерти от дъщерните ни банки. Нашата цел е да запазим високите професионални стандарти на програмата. Вярваме, че все по-засиленото участие на бизнес екипи от Групата и  нарастващият интерес от страна на стартъпи са свидетелство за успеха на инициативата. Горди сме, че с всяка година нараства броят на  компаниите, които продължават сътрудничеството си с Банковата група след пилотния етап“, заяви  Андраш Фишер, ръководител на звеното за ритейл иновации на Банка ОТП.  

Повече информация може да видите тук.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon