новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

15 стартъп и скейлъп компании презентираха проектите си на финала на четвъртата партньорска стартъп програма на Банка ОТП


На 26 май, на онлайн демо събитие, Банка ОТП - компанията майка на Банка ДСК, представи проектите на финалистите в четвъртото издание на партньорската стартъп програма на Група ОТП. Класиралите се за финалния етап 15 стартъп и скейлъп компании демонстрираха резултатите от 3-месечната си работа по пилотните проекти, реализирани в сътрудничество с Банка ОТП и дъщерните й банки в Албания, България, Черна гора, Сърбия и Украйна. Събитието беше проследено от топ мениджмънта и служители на Група ОТП, инвеститори и представители на мрежата от партньори на програмата, сред които са EIT Digital, HubHub, KiwiTech, Mastercard, Microsoft, McKinsey и PortfoLion.

Последното издание на стартъп проекта, което стартира миналата есен, успя да привлече рекорден брой участници. На отправените от Банка ОТП бизнес предизвикателства със своите иновативни решения се отзоваха - 469 стартъпи от 51 страни, като програмата тази година се провежда изцяло онлайн. По време на работата си по пилотните проекти съвместно със спонсорите си от шестте дъщерни банки, 15-те финалисти взеха участие и в различни обучителни и менторски сесии. Техните разработки са в областта на изкуствения интелект и ролята му за подобряване на клиентската ангажираност, дигитални решения в областта на недвижимите имоти с автоматизирана оценка и препоръчителни модели, приложение, предоставящо финансово образование на деца и родители и др. По време на демо събитието 7 стартъпи бяха отличени със специални награди от страна на партньорите и на база на гласовете на зрителите.

 

„Разширяването на програмата на групово ниво носи много ползи. Така ние осигуряваме на всеки член на Група ОТП достъп до унифицирана и доказана методология за партньорства със стартъп и скейлъп компании. По този начин пилотните проекти, подчинени на еднакви стандарти, могат лесно да се сравняват, а обменът на знания на ниво група е интегриран в процеса. Това прави иновациите ни по-ефективни и ни позволява да въвеждаме на пазара стартъпи, които вече са валидирани на друг пазар от Групата”, коментира заместник главният изпълнителен директор на Банка ОТП Петер Чани.

 

За повече информация за програмата, посетете www.otpstartup.com

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon