новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК представя Apple Pay на клиентите си

От днес Банка ДСК предлага на своите потребители Apple Pay, по-безопасен и сигурен начин за плащане, който премахва нуждата от даване на платежната карта на търговец, докосването на физически бутони или използването на пари в брой, като същевременно използва функционалността на iPhone за защита на всяка транзакция.

Потребителите просто доближават своя iPhone или Apple Watch до терминал за плащане, за да направят безконтактно плащане. Всяка покупка с Apple Pay е сигурна, защото се удостоверява с Face ID (лицево разпознаване), Touch ID (пръстов отпечатък) или парола за устройство с еднократен уникален динамичен код за сигурност. Apple Pay се приема в хранителни магазини, аптеки, таксита, ресторанти, кафенета, магазини за търговия на дребно и много други места.

Потребителите могат също да използват Apple Pay на iPhone, iPad и Mac, за да правят по-бързо и по-удобно покупки в приложения или в браузъра Safari, без да се налага да създават акаунти или многократно да въвеждат информация за доставка и фактуриране. Apple Pay улеснява плащането на доставки на храна и хранителни стоки, онлайн пазаруване, транспорт и паркиране, наред с други неща. Apple Pay може да се използва и за извършване на плащания в приложения на Apple Watch.

Сигурността и поверителността са в основата на Apple Pay. Когато потребителите използват кредитна или дебитна карта с Apple Pay, действителните номера на картите не се съхраняват на устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това се създава уникален номер на акаунт на всяко устройство, който се криптира се и се пази сигурно в Secure Element - стандартен за индустрията сертифициран чип, предназначен да съхранява безопасно информацията за плащане на устройството.

Apple Pay се настройва лесно. За iPhone - просто отворете приложението Wallet, натиснете „+“ и следвайте стъпките за добавяне на кредитни или дебитни карти на Банка ДСК. След като потребител добави карта към iPhone, Apple Watch, iPad и Mac, той може да започне да използва Apple Pay на това устройство веднага. Потребителите ще продължат да получават всички награди и предимства, предлагани от картите на Банка ДСК.

За повече информация за Apple Pay, посетете: https://www.apple.com/bg/apple-pay/

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon