новини
Новини и уведомления
News image

Тази година Банка ОТП отново предлага партньорство на стартъп компании

Формите за кандидатстване вече са отворени 

Като отдаден поддръжник на иновациите, Банка ОТП стартира своята международна програма за сътрудничество със стартъпи, OTP Startup Booster Program, за пети път тази година. Всеобхватната инициатива, която има за цел да подпомага и напътства иновативните решения - от очертаване на бизнес нуждите през целия път до въвеждането им - е отворена за стартиращи фирми от цял ​​свят с вече валидирани продукти или бизнеси във фаза на интензивно разрастване. Включвайки различни области на банковата група, Банка ОТП има за цел да насърчава целенасоченото, бизнес фокусирано сътрудничество и да реализира пилотни проекти с успешните кандидати. Заявленията на стартиращите фирми се приемат до 11 април 2022 г.

За пети път Банка ОТП обявява старта на своята международна стартъп програма. Кандидатите, одобрени за OTP Startup Booster Program, могат да се възползват от редица предимства: в допълнение към пилотния проект на банковата група, те могат да участват в професионален семинар, да получат вътрешна и външна менторска подкрепа и да имат достъп до многобройни възможности за работа в мрежа. Екипът на OTP LAB, отговорен за координирането на програмата за цялата група, е събрал повече от 150 бизнес нужди и теми от началото на януари до средата на февруари 2022 г., за които търси иновативни решения в сътрудничество с избраните стартъпи.

В допълнение към тематичните категории, свързани с традиционните роли на финансовите институции, тази година на фокус са така наречените отвъд банковите решения и иновации, които подкрепят устойчивостта и екологичното ежедневие на клиентите и банката.

За тазгодишната Startup Booster Program, банката кани кандидатури от стартиращи фирми в следните категории:

• клиентско преживяване и обслужване на клиенти;

• повишаване на вътрешната ефективност;

• специфични за продукта иновации, свързани с банкирането на дребно;

• специфични за продукта иновации, свързани с корпоративното банкиране;

• отвъд банкирането и устойчивостта;

• изцяло нови решения, свързани с банковия сектор, които не попадат в нито една от горните категории.

Изборът на стартъпи тази година отново ще се проведе на три етапа: за да кандидатстват, стартиращите компании трябва да попълнят формуляра за кандидатстване, достъпен онлайн, а след предварителния преглед на кандидатите, избраните компании ще имат възможност да се срещнат с представителите на специализираните области в онлайн интервю. Представители на най-добрите 25-30 стартъпи ще бъдат поканени от Банка ОТП на финалните дни за селекция, които се планира да се проведат в Будапеща в края на май, в Akvarium Klub.

„Гордея се, че програмата OTP Startup Booster мобилизира цялата група, включително чуждестранните дъщерни банки, за да подкрепи разпространението на иновативни финансови решения в региона. Особено приятно е, че виждаме повече кандидати и по-добро сътрудничество с нашите стартъп партньори всяка година“, каза Андрас Фишер, ръководител на отдела за иновации на Банка ОТП (OTP LAB).

Пилотният период в сътрудничество със стартиращи компании започва на 5 септември 2022 г. и продължава до 25 ноември 2022 г. На онлайн Демо ден - 30 ноември, стартъпите ще имат възможност да представят своите постижения през предходните три месеца пред ръководството на Група ОТП, инвеститорите и експерти по иновации от редица големи местни и международни компании. След Демо деня, стартъпите, представили най-обещаващите пилоти, ще могат да започнат внедряването на своите продукти на живо във фазата на внедряване между 1 януари и 30 юни 2023 г. с член на банкова група ОТП, в рамките на дългосрочен договор за партньорство.

Подробности за програмата са достъпни на www.otpstartup.com.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon