новини
Новини и уведомления

Банка ДСК помага на Украйна

Банка ДСК стартира редица инициативи в подкрепа на засегнатите от войната в Украйна.

За да помогне на бежанците на територията на България, Банка ДСК въвежда облекчена процедура за откриване на разплащателна сметка.

Всеки украински гражданин, принуден да напусне страната си, може да открие сметка с дебитна карта и електронно/мобилно банкиране, като посети офис на банката и предостави документ за самоличност, декларация от собственик на имота, в който е временно настанен, както и декларация от лицето, предоставило настаняване в България.

От Банка ДСК препоръчват, желаещите да открият сметка да се насочат към по-големите офиси на банката в страната, които се намират на следните адреси.

Банка ДСК стартира и съвместна дарителска кампания с Фондация BCause. Набраните средства ще бъдат разпределени от фондацията в координация с български и украински благотворителни организации, които работят на терен в двете държави.

Всеки, който желае да помогне, може да дари избрана от него сума по:

Сметка: BG27STSA93000028830235

Бенефициент: Фондация Бикоуз в полза на благотворителността

Основание: В помощ на Украйна

В знак на солидарност към своите колеги от Банка ОТП Украйна, екипът на Банка ДСК организира вътрешна инициатива за събиране на средства, които ще бъдат удвоени от страна на банката в края на дарителската кампания.

До този момент набраните средства възлизат на повече от 56 000 лв., като сумата ще послужи за осигуряване на подслон, транспорт и стоки от първа необходимост за част от служителите на ОТП Украйна и техните близки, които се налага да напуснат домовете и страната си.

 „Всички ние сме не просто служители, а хора, съпричастни с трудностите, пред които се изправят нашите колеги и приятели, и сме готови да протегнем ръка и да помогнем. Ето защо, инициираме „Програма за доброволци“ сред служителите ни, за да ги насърчим да помагат на засегнатите от войната в Украйна.“ – споделят от банката.

Повече за благотворителните инициативи на Банка ДСК в подкрепа на Украйна и за това, как можете да се ангажирате с каузата, открийте тук: https://dskbank.bg/банка-дск-помага-на-украйна/

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon