новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК и Mastercard спечелиха Зелен Оскар за Mastercard Wildlife Impact дебитна карта

За 12-а поредна година класацията на b2b Media оцени и отличи най-зелените компании, опериращи в България. Конкурсът е национален, а целта е чрез него да се постави фокус върху компаниите, които работят последователно и самоинициират устойчиви действия и каузи за опазването на околна среда. 

Банка ДСК съвместно с Mastercard спечелиха първо място в категория „Най-зелен продукт“ за своята дебитна карта Mastercard Wildlife Impact от Банка ДСК.

„Благодаря на Mastercard за възможността от позицията ни на най-големия картов издател в България, да внедрим на практика ESG политики в картовото ни портфолио, което достига до 2,5 млн. български потребители. Програмата Wildlife Impact има за цел да достигне до максимален брой хора с послание, че докато срокът на една банкова карта изтече, много застрашени видове може да изчезнат. Щастливи сме, че успяхме първи в Европа да предложим банкова карта, която е от рециклиран материал и в подкрепа на изчезващите видове животни. Най-ценното за мен в дебитна карта Mastercard Wildlife Impact и кампанията за популяризирането й е, че не само осигурява ресурс в подкрепа на каузата в дългосрочен план, но и въвлича голяма част от обществото, и най-вече ни провокира да се замислим и променим навиците си в полза на околната среда и устойчивото развитие“,  сподели директор „PR и комуникации“ в Банка ДСК Гергана Бендурска, която прие наградата заедно с Ваня Манова, регионален мениджър за Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

„За Mastercard този продукт е повод за голяма гордост, а всяка награда - свидетелство, че здраво сме стъпили на пътя към по-устойчиви решения и иновации в името на значими каузи. Нашата мисия е да развиваме бизнеса си, само като подобряваме средата, ежедневието на човека и здравето на планетата и сме благодарни, че Банка ДСК е наш съмишленик, верен партньор и заедно можем да предизвикаме вниманието на милиони потребители и лидери на мнение в тази посока“, каза Ваня Манова.

Дебитна карта Mastercard Wildlife Impact на Банка ДСК е част от ново поколение екосъобразни банкови продукти, разработени и сертифицирани по глобални стандарти в лабораторията на Mastercard за устойчиви решения. Банка ДСК е първата банка, която предлага дебитни карти Mastercard®, изработени от 85.5% рециклиран и рециклируем материал в подкрепа на биоразнообразието на планетата.

За всяка издадена карта двете компании даряват един долар на международната организация Conservation International, за да помогнат опазването и възстановяването на местообитанията на над 2 000 критично застрашени животински вида. 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon