новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК осигури допълнително финансиране за изграждането на соларен парк в БългарияБанката подкрепя една от най-големите корейски енергийни компании KOEN и специализираната в изграждане на соларни паркове SDNБанка ДСК в клубна сделка с УниКредит Булбанк поеха ангажимент за отпускане на допълнително финансиране в размер на 15 млн. евро за изграждането на соларен парк в България от KOEN и SDN. Началото на успешното партньорство между двете банки и компаниите е поставено през 2017 г., като тогава УниКредит Булбанк предоставя заем в размер на близо 62 млн. евро, а малко по-късно Банка ДСК се включва във финансирането с 25 млн. евро от този размер.

„През последните 10 години Банка ДСК има голям принос към сектора на възобновяемата енергия и към момента финансира 20% от инсталираните мощности за вятърна и слънчева енергия в страната. Имаме необходимата експертиза, за да подпомогнем активно прехода към въглеродно неутрална икономика в съответствие с амбициите на Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България.“, сподели Арно Льоклер, изпълнителен директор на Банка ДСК.

На подписването от страна на Банка ДСК присъстваха още Павел Тишев, Директор дирекция „Специализирани финансиране и институционални клиенти“, както и екипът на отдел „Специализирано и структурирано финансиране“, ангажиран със сделката. От страна на УниКредит Булбанк присъстваха Цветанка Минчева, Главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, Борислав Бангеев, Главен риск директор и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк и мениджъри от Международния център, ангажирани с реализирането на сделката.

Корейските компаниите бяха представени от изпълнителния вицепрезидент на KOEN Санг Пьо Ън и изпълнителния директор Куанг Джин Джон и Джон Кю Хан от SDN. Те благодариха на българските партньори и изразиха желание в бъдеще да продължат съвместната си дейност.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon