новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Общинско баскетболно игрище в столицата е локацията, която проектът „Град като хората“ преобразява тази година


Общинското баскетболно игрище на ул. „Богатица“ в кв. Лозенец  е мястото, което тази година избраха от Банка ДСК да преобразят с проекта „Град като хората“. Теренът е избран, защото от финансовата институция искат да насочат вниманието към темата за запуснатите терени и активния начин на живот в градска среда.

В началото на септември в официалния си Инстаграм профил Банка ДСК отправи предизвикателство към жителите на София да познаят кое е новото място, което ще претърпи пълна промяна, като през цялото време на онлайн кампанията се публикува подсказващи улики.

Художникът Николай Петров – Glow, който преобрази игрището с площ от 950 кв. м. и го превърна в цветна мозайка от фигури, споделя, че името, което е дал на творбата си по проекта „Град като хората“ е Good Game. Времето за работа е 10 дни, като обновяването включва цялостно освежаване на терена. “Good Game представя динамична игра на цветове, в която се противопоставят двете основни гами - топлата срещу студената и символизират битката между два отбора на терена. Творбата подчертава даденостите на игрището и обединява прилежащите елементи на площадката - кошове и табла, наказателното поле и центъра, както и зоната с двете маси за тенис.“ – каза Николай Петров – Glow.  

„Нашата компания има конкретни фокуси в политиката си за корпоративна социална отговорност. Като финансова институция, не случайно сме избрали четири сфери - устойчиви градове, деца и образование, природа и околна среда, и доброволчество. С „Град като хората“ допълваме усилията на нашия „Регионален фонд за градско развитие“, чиито проекти са насочени към изграждането на устойчиви градове и общности – чрез тях финансираме обществен транспорт, паркове, културни събития. А с „Град като хората“ даваме гласност на проблема със запуснатите терени, които могат да се превърнат в привлекателни спортни площадки и места за социални контакти на жителите от квартала“, коментира г-н Тамаш Хак-Ковач, главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

Официалното откриване на игрището ще се случи в началото на октомври под формата на спортно събитие, като от Банка ДСК обещават интересна програма, ефектни демонстрации и добро настроение.

Подробности по кампанията можете да следите в социалните мрежи на Банка ДСК, както и на платформата Банка ДСК Помага.Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon