новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК и Mastercard надграждат платформата „Мисия Зоо Детективи“, разработена в партньорство със Зоопарк София

27 май 2024 г. - Банка ДСК и Mastercard продължават да надграждат своя ангажимент към каузата за опазване на биоразнообразието на планетата. След представянето на интерактивна игра за посетителите на Зоопарк София в края на миналата година, двете компании правят поредна крачка към подпомагането на екологичното обучение на младите, превръщайки проекта „Мисия Зоо Детективи“ в образователна платформа с висококачествени информационни ресурси. По този начин те насочват вниманието на учениците, техните учители и родители към климатичните промени и съхраняването на дивия свят и помагат за системното навлизане на тези важни теми в образователните цели на училищата.

В подготовката на втория етап на инициативата към Банка ДСК и Mastercard се присъединява отново екипът на „Екологичен научно-образователен център“ към Зоопарк София, който заедно с Банка ДСК и Mastercard разработи близо 70 учебни документа. Достъпни безплатно през компютър или лаптоп на zoodetectives.bg, материалите са категоризирани в няколко раздела – образование, загадки и ролеви игри. Те могат значително да обогатят както учебните посещения в столичната зоологическа градина, така и да допринесат за развитието на съвременните образователни методи, да облекчат работата на преподавателите и да предоставят на учениците от 2-ри до 7-ми клас ценни знания за застрашените животински видове по интересен и ангажиращ начин.

На 27.05 няколко класа от водещи софийски училища бяха гости на официалното представяне на образователната платформа, а след това се впуснаха в обучителна разходка по маршрута на изчезващите видове, които намират своя дом в Зоологическата градина.

Финансова грамотност на ученици

„Щастливи сме, че за пореден път затвърждаваме ангажимента на Банка ДСК към изграждането на отговорното самосъзнание на обществото. С интерактивната игра и информационните ресурси, налични в платформата „Мисия Зоо Детективи“, вярваме че не само ще допринесем за позитивната промяна, но и ще вдъхновим малките любители на дивия свят към по-устойчив начин на живот и грижа към заобикалящия ни свят,“ каза Станислава Стефанова, ръководител отдел „Младежки сегмент“ в Банка ДСК.

„Опазването на биоразнообразието е сред основните приоритети на глобалната ESG стратегия на Mastercard, а образованието на обществото е дългият, но и главният път да постигнем дълготраен ефект. Радваме се, че вече няколко години заедно с Банка ДСК подкрепяме консервационната програма на Зоопарк София и учените на световно ниво, които я поддържат.“, Ваня Манова, Мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

Партньорството на Банка ДСК, Mastercard и Зоопарк София стартира през 2021 г., когато България стана първият европейски пазар, който се включи в програмата Wildlife Impact в подкрепа на опазването на хабитатите на критично застрашени видове. От тогава над 200 000 картодържатели на дебитната карта DSK Mastercard Wildlife Impact се включиха в инициативата, a усилията на Банка ДСК и Mastercard насочиха вниманието на обществеността към каузата и подпомогнаха консервационната програма на „Екологичен научно-образователен център“ на Софийския зоопарк.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon