новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

“Златен портфейл" за борсата - в. Труд

 

Голямата награда „Златен портфейл" за принос в българската икономика и финанси замина на адрес Българска фондова борса (БфБ). Вчера шефът на институцията Георги Драйчев получи приза от президента и собственик на „Дарик" радио Радосвет Радев. Електронната медия връчи „портфейли"-те си за седма поредна година.
Похвалите за борсата се сипеха из ведро. „През 2005 г. капиталовият пазар в България избухна. Но това стана след дълга подготовка и се дължи не само на една личност, а на цяла организация - БфБ", каза Георги Ганев, шеф на журито и директор на Центъра за либерални стратегии.
Банка ДСК триумфира в категорията „Мениджмънт на финансови компании". Развълнуваната шефка на трезора Виолина Маринова сподели, че приема наградата като поощрение за добре свършена работа. „След като станахме банка на годината, сега признание получи цялото ни семейство заедно с дъщерните компании", каза Маринова.
Инвеститор на годината стана фондът „Новатор", чрез който исландският милиардер Тор Бьорголфсон разшири бизнеса си в България. „Новатор" се споразумя да изкупи „Вива венчърс", която държи основния пакет акции в БТК и „Вивател", както и 34% от СИБанк. Победата на Тор е особено цен на, тъй като стана в оспорвана конкуренция с индийския купувач на „Кремиковци" -„Глобал стийл холдинг", и „Телеком Аустрия", настоящ собственик на „МобилТел". Община Каварна пребори Банско и Панагюрище в категорията „Публично частно партньорство". Призът взе Цонко Цонев, кмет на морското селище и носител на званието „Мъж на годината". Церемонията не мина и без специални награди. Първата - „Едно в три - професия министър" грабна Николай Василев. От 2001 г. досега той ръководи поред три държавни ведомства - на икономиката, на транспорта и на държавната администрация и административната реформа в момента. „Приятна закачка. Не е здравословно някои да стигне до степен „1 в 17", но... животът е пълен с изненади", коментира Николай Василев. Министър Румен Овчаров заслужи наградата „Три в едно" за това, че ръководи мегаструктура от три отделни министерства, съществували в минали години - на промишлеността, на търговията и на енергетиката.

 

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon