новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

5000 sms-а за сираците на МВР

Хората с добри сърца само за два дни пуснаха над 5000 sms-а на номер 1866 за сираците на МВР. Цената на съобщението е 1,20 с ДДС. Въпреки финансовата криза българинът продължава да отделя от скромните си доходи за децата в нужда, чиито бащи полицаи и пожарникари са загинали при изпълнение на служебния си дълг. Благотворителната кампания на вестник "Стандарт" и МВР събра 200 000 лева още със старта си във вторник. Големи български компании като BILLA, "Технополис", застрахователно дружество "Армеец", Банка ДСК и фирма "Строителни материали и системи АБО" подадоха ръка на вдовиците и техните деца и раздадоха подаръци на семействата им. Главният редактор на "Стандарт" Славка Бозукова обяви, че вестникът ще се ангажира да плати висшето образование на десет абитуриенти отличници, чиито бащи са загинали при изпълнение на служебните си задължения. Благородният жест трогна и останалите спонсори и те обещаха също да поемат издръжката на няколко кандидат-студенти.

Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на ДСК: Най-старата институция - Банка ДСК, издаде дебитни карти на децата. Направихме го максимално бързо, за дни. Така ще е по-лесно и за всички хора, които искат да направят дарение. А децата ще могат да използват тези средства за обучение и за всичко, което им е необходимо. По-добре е, отколкото парите да се дават в плик. Ние самите в подходящ момент, когато имаме възможност, ще подкрепяме децата с дарения по техните сметки. Сега сме в криза, но това не пречи да направим едно добро дело за тези деца, които са без родител и се нуждаят от финансова подкрепа. Аз лично съм развълнувана, защото това е едно хуманно дело. И бих казала, че човешкото се връща.
***
Средствата от благотворителния тираж на Държавната лотария ще бъдат дарени на децата на загинали или инвалидизирани служители на МВР

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon