новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

60 години Банка ДСК: Юбилейна закуска за журналисти с г-жа Виолина Маринова

60-годишнината от създаването на Банка ДСК бе радостният повод за среща на председателя на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Банката Виолина Маринова с журналисти.

Неформалният характер на срещата с представители на 14 медии – всекидневници, седмични и месечни издания, информационни агенции и новинарски сайтове даде възможност за непринуден и интересен разговор. Като на филмова лента преминаха различни периоди в развитието и израстването на Банка ДСК – от нейното учредяване на 2 март 1951 г. като единствена влогонабирателна институция за населението, през първите години, в които институцията кредитира граждани, до днешната модерна универсална търговска банка. Особено внимание г-жа Виолина Маринова обърна на много успешния процес на трансформация на Банка ДСК, след като през октомври 2003 г. неин едноличен собственик стана най-голямата унгарска финансова институция и една от най-стабилните в Централна и Източна Европа – Банка ОТП. 

Г-жа Маринова е свидетел на голяма част от процесите в развитието на Банка ДСК. Започнала работа в Банката едва 18-годишна през 1971 г. като счетоводител в ДСК- клон 2 (София), за да извърви постепенно целия път до неин главен изпълнителен директор, Виолина Маринова разказа интересни епизоди и моменти от своята работа, лични срещи и преживявания с ръководители на Банката и свои колеги през годините. Както тя се пошегува,  60 години Банка ДСК плюс нейните четири десетилетия трудов стаж само и единствено в нея, вече правят цял век. За разлика от литературните „100 години самота” тези сто години са били изпълнени с присъствие - присъствие на хората, които през тези 60 години работиха за развитието на институцията, за да я превърнат в модерна банка, с присъствието на многобройни клиенти, с открито и прозрачно общуване с медиите.

Журналистите зададоха много въпроси за сегашното развитие на Банка ДСК, за нейните близки перспективи, както и за някои проблеми на банковия сектор у нас, на които г-жа Виолина Маринова изчерпателно отговори.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon