новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Moody’s повиши рейтинга на Банка ДСК по депозитите в чуждестранна валута

На 3 март т.г. Moody’s (Муудис) повиши рейтинга на Банка ДСК по краткосрочните и дългосрочните депозити в чуждестранна валута на Baa3/Prime-3 със стабилна перспектива. Предишният рейтинг на Банката бе Ba1/NP. По същия начин бе повишен рейтингът и на “Пиреус Евробанк”.
Тази стъпка е продиктувана от повишените на 1 март т.г. тавани за България на депозитите в чужда валута до Baa3/Prime-3.
Другите рейтинги на Банка ДСК и „Пиреус Евробанк”, както и рейтингите на други български  банки, включени в тази система на оценяване, остават непроменени.
Решението на Муудис да повиши рейтинга на Банка ДСК и „Пиреус Евробанк” по дългосрочните депозити в чуждестранна валута до Baa3 се основава на силната вероятност те да получат подкрепа от своите собственици, съответно унгарската Банка ОТП с рейтинг А1/Prime-1/B и гръцката „Пиреус Банк” с Baa1/Prime-2/C .    Муудис  припомнят също, че рейтингите на двете банки в България са били задържани от таваните за такива депозити в страната. Агенцията изтъква, че най-голямата банка в България - Банка ДСК, притежава активи общо от 3,966 милиарда лв. по данни от юни 2005 г.

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon