новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Агенции за имоти ще предлагат кредити на Банка ДСК

Агенции за недвижими имоти ще започнат да предлагат жилищните кредити на Банка ДСК до края на годината. Това е записано в стратегията на банката за 2006 г., представена в петък в Будапеща по време на годишното общо събрание на унгарската ОТП Банк, собственик на ДСК. В момента се водят преговори с големи агенции, обясни Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на ДСК.
Основен приоритет на Банка ДСК е развитие на алтернативните канали за продажба на продуктите - интернет, кол център, ATM терминали. Предвижда се в близко бъдеще кредити да се предлагат и чрез банкоматите, от които ще може да се подаде заявление за получаване на кредит, обясниха от Банка ДСК. Ще се залага все повече и на онлайн банкирането по интернет чрез "ДСК
Директ". До няколко месеца ще стартира новият кол център на банката. От него освен информация за движение по сметките ще може да се нареждат и плащания.
През 2006 г. ДСК цели да увеличи пазарния си дял при депозитите на граждани на 26%, а за фирми - на 11 на сто. Планира се още кредитите да нараснат до 3,4 млрд. лв., а депозитите - до 4,4 млрд. лв. Очаква се още балансовото число да достигне 5,8 млрд. лв., а печалбата след облагане с данъци 1,5 млрд. лв.
Най-успешното от всички дъщерни дружества на ОТП през миналата година е българското "ДСК Груп", каза Шандор Чани, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на ОТП по време на общото събрание на групата. Според него ДСК е постигнала впечатляващи резултати по отношение на печалба и размер на активите.
Автор: София ТЕРЗИЙСКА

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon