новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК алармира за измами

„Банка ДСК" предупреди потребителите на електронното банкиране за нова опасност от измама. При ползването на платформата „ДСК Директ" е възможно при разписваното ви в сайта, след въвеждане на потребителското име и паролата, да се визуализира нерегламентирано нов екран, в който се изисква въвеждане на Card number, security code, expiration Date, ATM PIN или друга нетипична информация, съобщават от банката.
Това е опит за измама и означава, че на компютъра ви има вирус, като в никакъв случай не бива да попълвате исканата информация, нито да следвате указаните на екрана линкове. При вход в интернет банкиране „Банка ДСК" никога не изисква попълване на други данни освен потребителско име и парола. Ако това се случи, клиентите трябва да се свържат с колцентъра на банката за съдействие. „Не предоставяйте подобни детайли при случайно поискване в интернет, освен ако не извършвате покупка по ваша инициатива при интернет магазин", предупреждават изрично от „Банка ДСК".
Освен това „АТМ ПИН" не се прилага при нормално плащане в интернет с банкова карта -никога не го въвеждайте, освен при транзакция на банкомат или физическо ПОС устройство.
Всеки потребител на интернет портала „ДСК Директ" трябва да разполага с информация, необходима за осигуряване на безопасността и минимизиране на рисковете, свързани с ползването на интернет, казват от банката.
Използвайки „ДСК Директ" и интернет като цяло, е необходимо да подхождате възможно най-предпазливо и внимателно, за да се предпазвате от вируси, опити за хакерски атаки или програми от типа „троянски кон" с помощта на антивирусен софтуер. Вирусите могат да повредят вашия компютър, да унищожат данни или, в някои случаи, да изпратят лична информация или кодове, въведени по време на използването на системата, на неоторизирани лица, предупреждават от банката. „Банка ДСК" няма как да предотврати нелегалното сваляне на програми на вашия компютър. А такива програми могат да навредят на целостта на информацията или да предизвикат проблеми при ползването на „ДСК Директ", за което „Банка ДСК" не носи отговорност.
От банката препоръчват да настроите защитата на данни на вашия браузър на най-високото ниво, за да си осигурите възможно най-висока степен на безопасност. Това означава, че докато използвате браузъра, програмата ще ви изпраща предупреждение, преди да отворите съдържание, което може да предизвика вреди.
С цел повишаване сигурността на вашите средства „Банка ДСК" въведе допълнителна идентификация на клиентите при нареждането на преводи по сметка на трето лице или при покупка на ваучер за мобилен телефон.

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon