новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК бе обявена за "Най-ефективна"

Главната награда на победителя и финалист в конкурса Годишни Банкови Награди на в."Пари" - Банка ДСК връчи Флориан Фихтъл, постоянен представител на Световната банка за България.
Финалистите в другите категории са както следва - Най-ефективна банка - Банка ДСК; Най-динамично развиваща се банка - Пощенска банка и Банка на клиента - Първа инвестиционна банка.
Годишните банкови награди продължават традицията на наградата Банка на годината на в. „Пари", която се връчва от 1992 г. Медията организира конкурса за пореден, тринадесети път, с обновена методика адекватна на икономическата ситуация.
Методиката на годишната класация е базирана върху гледните точки на акционерите, мениджърите и клиентите на институциите. Категориите са: "Най-ефективна банка", "Най-динамично развиваща се банка" и "Банка на Клиента". На първо място е класирана банката с най-добро общо представяне и в трите категории.
Церемонията по връчването на наградите откри Якобс Бониер, член на борда на директорите на Bonnier AB и председател на "Федерацията на европейската бизнес преса". Шведската медийна корпорация Bonnier е частна компания с 200 годишна история. На събитието присъстваха изпълнителни директори и висши банкови мениджъри, както и известни представители на бизнеса и политическите среди.
В речта си към гостите Флориан Фихтъл говори за глобалните икономически перспективи и отражението им върху страните от Европа и Азия: „Светованта банка планира през 2010г. и 2011г. глобалният БВП да се увеличи с 2,9% - 3,3%, компенсирайки спада от 2,1% през 2009г. Световната търговия се възстановява бързо и се очаква да се увеличи с около 21% през тази година, след което през 2011-2012г растежът ще падне до 8%. Индустрията също се развива с бързи темпове. Финансовите пазари се радват на забележително възстановяване от кризата. Междубанковите заеми и суверенните облигации възвърнаха стойности близки до нормалните нива; борсите възстановиха голяма част от загубите си, а валутите на развиващите се страни възвърнаха своите нива спрямо долара от преди кризата. И все пак възстановяването в Европа и Централна Азия върви с по-бавни темпове, отколкото други райони на света."
В състава на експертното жури на конкурса тази година бяха: Васил Райчев, заместник председател на Института на дипломираните експерт-счетоводители и дългогодишен управляващ партньор на Делойт България; Диана Николаева, съдружник, ръководител на отдел "Сделки" в "Ърнст и Янг България"; Димитър Димитров, изпълнителен директор на Софарма и член на управителния съвет на КРИБ; Евгений Кънев, доктор по икономика, лицензиран оценител на финансови институции и търговски предприятия; Лена Русинова, доктор по икономика и главен икономист и програмен директор КРИБ; Лилия Апостолова, изпълнителен директор "Бизнес медиа груп", издател на в. "Пари"; проф. Николай Неновски, преподавател по международни финанси и бивш член на УС на БНБ; Д-р Цветан Манчев, доктор по банково дело и финанси в СУ „Климент Охридски" и член на Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори.
За първи път финалистът в категорията Банка на клиента беше определен чрез представително онлайн проучване, проведено от в. Пари и Маркет ЛИНКС сред 1230 клиента на банкови услуги в цялата страна, които дадоха своите оценки.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon