новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК взе участие в Световния форум за устойчиво развитие

На 12 и 13 октомври 2012 г. в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски” се проведе Световния форум за устойчиво общество – 15-та годишна конференция за „Обществена устойчивост чрез конкурентоспособност с качествен растеж ’’. По  време  на форума беше учреден клуб „София ‘’ по подобие на Римския клуб, чиито идеи той ще продължава и разширява.

Идеята за създаване на Клуб „София” възниква в процеса на научни изследвания и международните годишни конференции в областта на икономиката, стопанското управление и устойчивото развитие, които Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски” провежда през последните 15 години съвместно с водещи немски университети.
Банка ДСК участва във Форума като пример за устойчивост в обществото през годините и се включи в дискусията  заедно с видни представители на международната академична мисъл  и бизнес лидери, които обсъдиха актуалните проблеми и възможности за създаване на устойчиво общество в София. Основните теми на форума бяха принципите на устойчивата икономическа система и социалното влияние на иновациите. Банка ДСК беше представена като модел за устойчиво развитие на финансова институция, която продължава да бъде лидер по доверие сред потребителите на банкови и финансови услуги през годините, и е партньор на всяко българско семейство. Още един пример за устойчивост през годините е и факта, че Банката е ръководена от единствения в България банкер, извървял пътя в йерархията  до поста главен изпълнителен директор в 40- годишната си кариера само в Банка ДСК -  г-жа Виолина Маринова, което я отличи от всички останали представени на Форума институции.
С подкрепата си на Форума Банка ДСК продължава да следва основните принципи на корпоративната социална отговорност и да подкрепя благородни каузи, като обединява в устойчиво цяло екология, икономика и общество.

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon