новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК връчи на Фондация „Светът на Мария“ наградата за „Проект на годината 2016“

За 12-та поредна година Фондация „Лале“ отличи най-значимите проекти на неправителствени организации в социалната сфера
На специална церемония, провела се в Литературен клуб „Перото“, бяха раздадени традиционните награди на Фондация „Лале“ за социални проекти, даващи граждански пример чрез значима промяна в средата, в която живеем.
Директорът на дирекция „Комуникации и координация“ в Банка ДСК Камелия Величкова връчи награда на Фондация „Светът на Мария“ за реализацията на проекта „Трудова практика – обучения в трудови и социални умения за младежи с интелектуални затруднения“. „Причината да се спрем на този проект е изключителната воля на неговите организатори в него да бъдат включени младежи с намален интелектуален капацитет и да им бъде осигурен равен достъп до трудова дейност. Едно от достойнствата на този проект е, че има изключително добър обществен отзвук, тъй като се включват много социални групи, които подкрепят младежите в техния път на усвояване на различни социални умения и повишаване на тяхната адаптивност. Друго негово достойнство е, че той изключително лесно може да се мултиплицира и да бъде реализиран на много места, осъществявайки добри практики, които са вече факт в САЩ и Холандия“, подчерта г-жа Величкова при награждаването.
В тазгодишната церемония "Проект на годината" бяха връчени общо три равностойни отличия, определени след решение на жури в състав: г-жа Виолина Маринова – председател на УС и Главен изпълнителен директор на Банка ДСК, г-н Никола Добрев – Главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 Груп, г-жа Севда Шишманова – Програмен директор на Българска национална телевизия, г-н Манол Пейков – Управляващ съдружник на Издателска къща „Жанет 45“, д-р Красимира Чемишанска – Генерален мениджър на „Амджен България“ и Президент на Американска търговска камара в България, г-н Мирослав Боршош – Изпълнителен директор на Национален дворец на културата-Конгресен център София.

ПОВЕЧЕ ЗА ФОНДАЦИЯ „ЛАЛЕ“
Фондация „Лале“ е неправителствена организация, основана през 2004 г., с мисия да насърчава социалната отговорност в българското общество. Фондация „Лале“ стимулира сътрудничеството между гражданското общество, бизнеса и държавата за подобряване на качеството на живот и възможностите за развитие на хората в България.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon