новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК е "Най-зелената компания за 2010 г."

В първия национален екологичен конкурс на b2b Media участваха 300 фирми

Банка ДСК спечели наградата за „Най-зелена компания за 2010 г.” в сферата на финансовите услуги в първия национален конкурс, организиран от b2b Media, която издава и добилото вече популярност списание b2b magazine.
 Близо 300 фирми от 10 сектора на българската икономика участваха в този конкурс, поставил в центъра на вниманието опазването на околната среда. Експертното международно жури отличи именно Банка ДСК заради нейните устойчиви екологични инициативи, скрепени с многогодишни договори със специализирани фирми за рециклиране на хартия, офис оборудване, автомобилни гуми и др., заради строителството или преустройството на помещения на Банката по новата корпоративна визия в съответствие с изискванията на Закона за енергийна ефективност и Закона за екологията. Силно впечатление на журито е направила „Зелената концепция” като основна идея при цялостното оформление на вътрешното пространство на новата административна сграда на ул.”Бенковски” №5, и налагаща се при преустройството и на други сгради на Банката в страната.
 Председателят на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова, първа от наградените, получи специалната статуетка и почетен диплом лично от бившия еврокомисар Меглена Кунева, сега кандидат за президент на Република България. „Опазването на околната среда – изтъкна в краткото си слово г-жа Виолина Маринова – е не само инвестиция в бъдещето и важен елемент от корпоративната социална отговорност на нашата Банка. Тази инвестиция се рентира и в настоящето. Така например, с модерната климатична инсталация и енергоспестяващи осветителни тела в новата ни сграда на „Бенковски” разходите за енергия на квадратен метър са спаднали с 52% в сравнение с тези в старата сграда. Чувствително намалели са и разходите за вода”.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon