новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК и Европейският инвестиционен фонд подписаха в рамките на Инвестиционния план за Европа гаранционно споразумение за финансиране на МСП сектора

Банка ДСК и Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) подписаха споразумение в рамките на инициативата “ЕС ИновФин за Иноватори” с финансова подкрепа по Програмата на Европейската комисия „Horizon 2020“.  По силата на новоподписаното споразумение ще бъдат отпускани кредити с гаранционно покритие от ЕИФ на иновативни малки и средни компании, както и на средно големи  предприятия.  То ще позволи на Банка ДСК да кредитира при по-изгодни условия компании от МСП сектора, които иначе не биха имали достъп до финансиране, като очакванията са да се генерира кредитен портфейл от 15 милиона евро.

Европейският инвестиционен фонд и Европейската комисия аргументират подкрепата си за съвместния финансов инструмент с ключовата роля, която имат малките и средни предприятия и компании за създаването на работни места и за стимулиране растежа на българската икономика, а подобряването на достъпа до финансиране за компаниите от сектора е от съществено значение за осигуряване на устойчиво развитие и конкурентна среда.

„Банка ДСК остава вярна на ангажимента си към малкия и среден бизнес, като продължава да прави реални стъпки за подкрепата му”, заяви Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова. „Новата гаранционна програма ще подкрепи иновативни български компании, които са моторът на икономическия растеж, но които иначе не биха могли да получат достъпно финансиране. Като лидер по доверие на българския банков  пазар наш приеритет е да създаваме и развиваме дългосрочни взаимоотношения с клиентите, а споразумението ще ни позволи да осигурим на настоящите си и бъдещи клиенти по-лесен достъп до финансов ресурс. С финансирането, което ще им предоставим, ще ги стимулираме да разработват нови проекти и да се фокусират върху своя растеж.”
 

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon