новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК откри собствен картов център - Insurance.bg

 

Намалени са таксите за извършване на операции на банкоматите на кредитната институция

Банка ДСК започна издаването на нови дебитни карти през собствен картов авторизационен център. Това съобщиха от банката.
Дебитните карти ще се предлагат в три валути - лева, евро и щатски долари Клиентът ще може да ползва по една сметка различни карти от брандовете на картовите организации Visa и MasterCard, като по този начин може да сe възползва и да съчетае предимствата на различните марки местни и международни карти.  Различните карти са свързани с една и съща разплащателна сметка, като в извлечението за клиента отделно се отразяват операциите по видове карти.  Притежавайки две карти от различни картови организации, съчетано с удобството да се поддържа една сметка, предоставя на клиента 100 % сигурност, че конкретен търговец където и да е по света ще е лицензиран за приемане на поне единия от двата картови бранда(Visa или MasterCard).
Значително предимство на новите карти е, че трансакциите по картите се отразяват незабавно, например  постъпилите по сметка суми стават в същия момент налични и достъпни за клиента чрез картите му.
Към собственият си авторизационен център Банка ДСК издава кредитни карти на клиентите си от началото на октомври 2005г. Банка ДСК въвежда облекчение в таксите за ползване на банкови карти - таксите за извършване на операции на банкоматите на Банката са значително по-ниски в сравнение с досегашните.
Теглене с карта, издадена от Банка ДСК, на банкомат на Банка ДСК ще струва 0,15 лв, а от банкомат на друга банка -  0,45 лв.  
Банка ДСК разполага с най-добре развитата мрежа от банкомати в цялата страна и затова въвеждането на различни такси при теглене от банкомати няма да се отрази негативно върху клиентите на банката, подчертаха от там.   
Банка ДСК успешно е прехвърлила над 150 банкомати (АТМ устройства) към новата си система, като плановете са до края на годината техният брой да нарасне на 250. Тези устройства са сертифицирани и за приемане на чип карти. Планирано е също скоро да започне миграцията на ПОС устройства, като търговците на банката имат разрешение за приемане на всички брандове карти (с магнитна лента и чип) на международните картови организации Visa и MasterCard.

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon