новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК пази 400 милиона лева на пловдивчани

Раздадохме 6000 по-нови кредита на физически лица и бизнес клиенти
Рожден ден
Днес Банка ДСК чества 60-годишнината от създаването си. Главният изпълнителен директор Виолина Маринова ще е гост на колегите си в Пловдив. Тържеството за рождения ден ще е тази вечер в Драматичния театър от 18 часа. В 18.30 ще започне представлението на Камен Донев „За народното творчество" а след него ще има градинско парти.
Борислав ВАСИЛЕВ, главен регионален мениджър на Банка ДСК ЕАД Регионален център Пловдив
- Респектира ли ви 60-годишната възраст на банката и има ли тя специфично качество или черта, които са се запазили от създаването й досега?
- Естествено, че ни респектира, това са много години, през които никога не сме забравяли, че желанията и потребностите на клиентите ни са в основата на дълголетието на една сериозна и голяма финансова институция, на доверието към нея. От друга страна се гордеем с тази годишнина, защото тя е постоянно доказване, развитие и усъвършенстване, за да стигнем до днес и да се превърнем в най-голямата финансова група в България, която предлага пълен набор от финансови продукти и услуги за населението и бизнеса - банкови, пенсионноосигурителни, застрахователни и инвестиционни продукти, лизинг, консултиране и управление на европроекти и т.н. Всичко това ни задължава да бъдем винаги една крачка пред другите, да предлагаме добри и разумни комплексни решения за клиентите ни. Банка ДСК през годините е разбирала и носила своята отговорност да предлага финансови услуги на цялото население във всички краища на страната, е случайно ние сме с най-развитата клонова мрежа и продължаваме да откриваме нови и да реновираме съществуващите ни офиси. Единствено Банка ДСК поддържа и представителства в малките населени места с една-единствена цел - удобство и желание за добро обслужване на всички свои клиенти. Специфичните качества и черти, които сме пренесли във времето са отговорност, сериозност, уважение към клиента, взаимно доверие.
- Като регионален мениджър усещате ли по-сериозна конкуренция от страна на многото кредитори, които се появиха на пазара на парите и които са по-бързи и гъвкави в раздаването на заеми?
-Ние сме част от българската банкова система, която е стабилна и поради това много силно конкурентна. На пазара се появиха и много други финансови институции, които предлагат бързи кредити в малки размери, но те по-скоро са насочени към стоковото кредитиране - стоки на лизинг. Това не е заплаха за нас, напротив - стимул и възможност непрекъснато да подобряваме продуктите и услугите си, начина по който ги предлагаме и компетентното, комплексно, качествено и бързо обслужване на клиентите.
През годините сме работили изключително в тази посока, затова и днес можем да твърдим, че като бързина, гъвкавост и предлагани възможности сме едни от лидерите на пазара.
- Повечето банки влязоха в ролята на продавачи на недвижими и дори движими имоти на длъжниците си, а в сайта на вашата банка не се откриват такива оферти? Защо?
- Защото се опитваме да управляваме по-активно и по-добре портфейла си, в интерес и на банката и на кредитополучателите. Така в много от случаите не се стига до продан на имущество. От друга страна, не кредиторите продават, а частните и държавни съдия-изпълнители. Банка ДСК предпочита да бъде институция, която предлага и продава финансови услуги и комплексни решения за бизнеса и населението, а не да бъдем брокери на недвижими имоти.
- Кой е най-големият кредит, даден тази година от пловдивските клонове на ДСК, в какъв размер е и за каква дейност?
- Кредитът е за милиони левове и е свързан с изграждането на производствена мощност, но всъщност важното за една банка е не размерът на най-големия й кредит, а колко на брой кредити разрешава. Така че в този аспект можем да кажем, че за Пловдив броят нови кредити на физически лица и бизнес клиенти е над 6000, като размерите започват примерно от 500-1 000 лева овърдрафт и стигат до многомилионните кредити за бизнес клиенти.
- Колко са спестяванията на пловдивчани във вашата банка?
- Спестяванията на пловдивчани и като физически лица, и като фирми са над 400 милиона лева, а заедно с тези на Пазарджишка и Смолянска област над 600 милиона лева. Предвид голямото разнообразие на продукти и услуги по привлечените средства, които предлагаме и развиваме непрекъснато, заедно с традициите и репутацията която имаме, Банка ДСК запазва имиджа си на най-предпочитана от клиентите вече десетилетия наред.
- В кои от банковите услуги ДСК е лидер?
- Банка ДСК е безспорен лидер в кредитните продукти за граждани, картовите кредити, привлечените средства, както и електронните канали за банкиране. Нашата цел е била и продължава да бъде предоставянето на клиентите на комплексни и евтини решения на техните финансови потребности. И под клиенти разбираме както физическите лица, така и дребния бизнес, и големите корпоративни и институционални клиенти.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon