новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК подкрепи тазгодишното издание на националното състезание „Най-добрата бизнес идея“

Националното състезание „Най-добрата бизнес идея“ се организира от Министерството на образованието и науката, а в журито му тази година се включиха и представители на Банка ДСК. Финалният етап се проведе от 21 до 23 април в рамките на VІІІ Панорама на професионалното образование в България с домакин Международен панаир Пловдив. Състезанието, което има амбицията  да засили мотивацията на учениците от професионалните гимназии по икономика в страната за пълноценно усвояване на учебното съдържание, предоставя на участниците възможност за творческа изява, стимулира тяхната иновативност, креативност и екипна работа, развива предприемаческата им култура и поведение и насърчава нагласата им за продължаващо и самостоятелно учене чрез стимулиране на състезателното начало. В инициативата взеха участие над 350 ученици от ХІ и XII клас в 150 професионални гимназии от цялата страна.
В комисията, оценяваща бизнес идеите на финалистите, в която се включват  представители на Института за развитие на предприемачеството към УНСС- представители на бизнеса и изявени учители от професионалните гимназии в страната, бяха поканени да участват и колегите Станиела Димитрова, Мениджър Бизнес център към РЦ Пловдив, и Слави Дюлгеров, Мениджър МСП. Тяхната задача бе да отличат най-добрата бизнес идея сред генерираните по зададен казус от състезателните екипи участвали във финала. От името на Банка ДСК те поднесоха и подаръци на финалистите.

Като социално отговорна институция Банка ДСК е приела за един от своите приоритети партньорството с инициативи, чиято основна цел е откриването и поощряването на таланти в областта на банкирането и икономиката сред професионалните среди и младото поколение.

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon