новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК подкрепя за трета поредна година конкурсa на Театър „София“ за създаване на нови драматургични произведения от български автори


Традиционният конкурс на Театър „София “ и  Банка ДСК за съвременна българска драматургия вече е факт, а условията за участие са  пиесите да са непубликувани, непоставяни на сцена и не участвали в други конкурси. Всеки автор може да участва с една творба, изпратена в два екземпляра до 31.10.2014 г. Наградената пиеса ще получи парична награда от 4000 лв. и реализация на сцената на Театър „София “. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени през месец януари 2015 година на пресконференция в Театър „София“ и след това ще бъдат публикувани на сайта на тeатъра. За допълнителна информация можете са се объръщате към драматурга на театъра на тел. 02 9445103.
Припомняме ви, че първият такъв конкурс беше спечелен от пиесата на Райко Байчев „Гъдулката гори“, която продължава да жъне успехи в Берлин, Лондон и редица други европейски сцени. А вторият – от пиесата на Оля Стоянова „Покана за вечеря“, която само преди броени дни бе номинирана и за Аскеер в категорията "Съвременна българска драматургия". Младата и талантлива режисьорка на пиесата Тея Сугарева  също е  с номинация за Аскеер за режисура.
Подкрепата от страна на Банка ДСК на иновативни проекти, какъвто е и конкурсът за съвременна българска пиеса, е част от добрите практики, които Банката следва в своето социално отговорно поведение като партньор на значими културни прояви.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon