новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК пусна бизнес кредити с 6,5% лихва

Банка ДСК пусна промоционални бизнес кредити с 6,5% лихва за първата година от изплащането на заема. Това съобщиха от трезора, оглавяван от Виолина Маринова в края на миналата седмица.
Целта на кредитите е подпомагане развитието на малкия и среден бизнес. Те предлагат изгодни условия за финансиране на инвестиционни проекти или допълване на оборотни средства на малки и средни предприятия, и за микропредприятия с бизнес и финансова история.
Промоционалните лихвени нива, които започват от базисна лихва 6,5% ще бъдат в сила до 31 май 2006 г., казаха още от Банка ДСК. Условията са в сила за новоразрешаваните кредити в лева и евро. Промоционални условия се предлагат и за продължаване срока на кредитни линии и кредити-овърдрафт в лева и евро за малък, среден и микро-бизнес.
Отпуснатите кредити от Банка ДСК за микро, малки и средни предприятия (МСП) през 2005 г. възлизат на 313 млн. евро, припомниха още от банката. Те са нараснали с повече от 1,5 пъти в сравнение с 2003 година, когато стойността им е била 128 млн. евро. За този двегодишен период пазарният дял на банката в областта на кредитите за малък и среден бизнес се е увеличил от 10 на 15%.
Кредитният портфейл на банката за малките и средните предприятия е добре диверсифициран, като с най-голям дял през 2005 г. са: търговия и ремонт на битова техника (46%), преработваща индустрия (24%), селско и горско стопанство (8%) и др.
Банката предоставя средства за инвестиции и оборотни средства, като за малките и средни предприятия размерът им е до 200 000 лв., а за микропредприятията от 1 500 лв. до 80 000 лв. (или еквивалент във валута).
Притежавайки над 20-процентов дял в клоновата мрежа на банките в България, Банка ДСК има сериозна инфраструктура за обслужване на малкия и среден бизнес. Тя добре познава местния потенциал и осигурява високо ниво на обслужване на МСП в цялата страна. Банката има традиционно силни пазарни позиции като партньор на малки и микро предприятия, като се стреми към гъвкаво предлагане на продукти с цел комплексно покриване на нуждите на фирмите. Трезорът разполага с 347 поделения и 967 представителства в цялата страна.

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon