новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК сменя логото си

Николай НЕЙЧЕВ
Банка ДСК ще унифицира логото си с това на останалите трезори от унгарската финансова група OTP, като вместо преплетените квадрати то ще включва зелени окръжности. До него в променен шрифт ще е изписано "ДСК, член на групата OTP". Промяната се налага от решение на централата в Унгария, според което логото и името на всички банки на OTP трябва да бъдат еднакви.
"В този случай единствено Банка ДСК и Черногорската търговска банка ще запазят старите си имена, тъй като те са силно утвърдени през годините и са много лесно разпознаваеми", обяви вчера Виолина Маринова, изпълнителен директор на ДСК, на неформална среща с журналисти. Официалното представяне на новото лого е в понеделник. Вчера пък официално стартира новият договорен фонд на ДСК "Управление на активи" за инвестиране в имоти, фондът е средно до високорисков и предполага препоръчителен инвестиционен период от 24 месеца.
Унгарската група OTP притежава банки в 8 страни в Източна Европа - у нас, в Хърватия, Румъния, Сърбия, Словакия, Украйна, Черна гора и Русия. Наскоро обявените предварителни резултати на групата показаха, че българската компания е регистрирала значителен ръст от 21% за миналата година, а в доклад бе отбелязано, че "българската и черногорската банка на OTP са допринесли за балансирането на по-слабите резултати на останалите дъщерни фирми".
Междувременно OTP изкупи обратно над 6,85 млн. от своите акции от края на януари до сега, но въпреки това цената им отбеляза спад от почти 1000 форинта за лот ($5,8) до 6690 форинта за последните три седмици.
***
Текст под снимка
Изпълнителният директор на АСК Виолина Маринова покани журналисти на "зелена закуска" в тон с новото лого на банката.

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon