новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК ще подкрепи със средства малки и средни предприятия

Иван МАДЖАРОВ
 
Споразумението дава преференциални условия за жени предприемачи и лица с увреждания
Банка ДСК и Общински гаранционен фонд за малки и средни предприятия (МСП) при Столичната община подписаха споразумение за съвместно финансиране на малки и средни предприятия, работещи на територията на Столичната община. Споразумението създава благоприятна среда за развитието на малки и средни предприятия, смята Виолина Маринова, гл. изп. директор на Банка ДСК.
Преференции
Споразумението дава преференциални условия най-вече за жени предприемачи, лица с увреждания, собственици на МСП до 30-годишна възраст и фирми, осигуряващи собствени източници и средства за съфинансиране на бизнес проекти. Гаранцията за новоотпусканите от банката кредити се поема от Общинския гаранционен фонд.
Сектори
Целта на сътрудничеството между Банка ДСК и Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия е да се стимулират предприемачите, занимаващи се най-вече с високотехнологични и информационни услуги. Специално внимание е обърнато на транспортните услуги за населението и хората, занимаващи се със свободни професии, екология и експортно ориентирани производства.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon