новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК ще посредничи на американски инвеститори

Утре председателят на Упривителния съвет на Банка ДСК Виолина Маринова и Иван Дреновички, представляващ IMD Corp. ще подпишат стратегическо споразумение за сътрудничество, съобщиха от банката. Двете институции ще си сътрудничат при осъществяване на съвместни проекти, казаха още от трезора.
IMD Corp. е наскоро създадена и се занимава с посредничество за осъществяване на американски проекти у нас. Предвиждат се инвестиции в инфраструктура, внос на ноу-хау, както и на стоки и услуги от САЩ. Иван Дреновички работи в търговската служба на Американското посолство в София.
Междувременно стана ясно, че със съдействието на Банка ДСК джаз-легендата Ал ди Меола ще изнесе концерт в Националния дворец на културата в рамките на Месеца на спестовността и по повод Световния ден на спестовността - 28 Октомври. Ал ди Меола е един от всепризнатите китарни виртуози в съвременния джаз. През 2005 г. Банка ДСК отбеляза Месеца на спестовността с националното турне и с финалния концерт на звездите от Стар Академи.
Световният ден на спестовността се чества всяка година по инициатива на международната финансова конференция, провела се в Милано през месец октомври 1924 г. Тази международна среща призовава всички спестовни банки по света всяка година да отбелязват последния работен ден на октомври като Световен ден на спестовността.
През 1964 г. Националната спестовна каса на Унгария, чийто приемник е ОТП Банк, едноличен собственик на Банка ДСК, се присъединява към принципите на срещата в Милано.
Банка ДСК, най-голямата и богата на традиции българска банка, обявена за лидер по доверие от потребителите на банкови услуги, е водеща на пазара на влогове - близо половината от спестяванията в левове и 26% от депозитите на българите са в Банка ДСК. Нейни клиенти са повече от половината от българските домакинства.

Още новини

Свържете се с нас

customer experience servicing customer servicing icon

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

trainer trainer icon

Анкета

За оценки и препоръки

pin pin icon

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon