новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

БАНКА ДСК ще съдейства на инвестиционни проекти на САЩ

Банка ДСК и корпорацията IMD (“Инвестмънт енд маркет дивелъпмънт”) ще подпишат на 17 октомври /вторник/ 2006 г. в София меморандум за договореност. 
Основната цел на този документ, който по същността си е декларация за намерения, е да се улесни осъществяването на американски инвестиционни проекти в България, включващи собствен капитал от САЩ и/или участие на американски фирми в управлението на проектите.  Проектите е предвидено да се реализират в редица ключови икономически сектори, като туризъм, селско стопанство, инфраструктура, транспорт, енергетика и др.
Най-голямата банка в България,  Банка ДСК, използвайки своя богат финансов опит и компетентни служители, ще подпомага значително процеса на подбор, избирането на подходящ момент и размера на инвестициите, ще гарантира отпусканите по проектите заеми да имат приемлив рисков профил.
Особеност на този меморандум, под който ще сложат подписите си ръководителите на двете институции Виолина Маринова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Банка ДСК и Иван Дреновички,  управляващ съдружник на IMD Corp. , е,  че конкретното сътрудничество между страните, условията за всяко финансиране или подкрепа ще бъдат договаряни за всеки специфичен случай. IMD Corp. е специализирана в разработването на инвестиционни проекти с дялово и/или управленско участие на компании  от САЩ, привличането на частни капитали, ноу-хау и модерни технологии от САЩ за разработване и реализация на проекти в България.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon