новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банките в България се включват в Европейска седмица на парите 2017

Европейската седмица на парите ще се проведе от 27 до 31 март 2017г. Съвместната инициатива на Европейската банкова федерация, на която Асоциацията на банките в България (АББ) е член и национални банкови асоциации се отбелязва в Европа за трета поредна година.
Целта на Европейската седмица на парите е да се повиши обществената информираност по въпросите на финансовото образование и финансовата грамотност чрез организиране на различни събития за учениците, както на национално, така и на европейско ниво. В дългосрочен план целта на кампанията е да се подобри нивото на финансово образование в Европа, по-специално, за ученици в основните и средните училища. АББ обменя добри практики с други европейски банкови асоциации по отношение на повишаването на финансовата грамотност сред учениците.
Банковият сектор в България е приел за своя мисия активно да подкрепя и съдейства за повишаване на финансовата грамотност на младите хора в страната, тъй като техните познания в областта на финансите са от изключителна полза и важност за цялото общество. За тази цел банките извършват регулярни дейности, чрез които запознават българските ученици с дейността си и оказват подкрепа за реализиране на различни учебни инициативи, например, създаване и развиване на дейността на учебни търговски банки. Подобни кампании спомагат за разбирането на децата относно функционирането на банковия сектор и придобиването на повече знания по основните финансови въпроси, като например, базови правила за това, как могат да управляват парите, с които разполагат, по какъв начин да направят седмичния си бюджет или как да спестяват, за да си купят желаните неща.
По време на Европейската седмица на парите 2017 активности, посветени на нея, са предвидени от страна на Банка ДСК ЕАД, Банка Пиреос България АД, Обединена Българска Банка АД, Пощенска банка АД, Първа инвестиционна банка АД, Райфайзенбанк /България/ ЕАД, СИБАНК ЕАД, Ситибанк България АД, УниКредит Булбанк АД и Централна кооперативна банка АД.


Европейската седмица на парите 2017 ще бъде отбелязана в Банка ДСК под формата на Ден на отворени врати. На 29 март 2017г. в Централно управление на банката са поканени ученици от V клас на 96-то СУ в град София, които изучават дисциплината “Техника и предприемачество”. Домакин ще бъдат главният изпълнителен директор – г-жа Виолина Маринова и началникът на управление “Човешки ресурси” – г-н Пенков.
Банка ДСК предвижда презентация относно банковата дейност. От банката ще организират викторина по финансови познания със забавни въпроси и висока степен на интерактивност, която ще бъде водена от директора на дирекция “Обучение” в управление “Човешки ресурси” – г-н Иван Георгиев. Най-активните по време на викторината ще бъдат наградени с прасенца-касички, предоставени от Асоциацията на банките в България и с подаръчни комплекти. Викторината ще бъде последвана от кратка обиколка в банковия салон и в работните помещения.
Банка ДСК предвижда идеите, които децата ще генерират, да бъдат публикувани във Facebook страницата на банката, секция “Финансов речник”, под рубриката “Какво мислят нашите деца за финансите”.

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon