новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Българска фондова борса - "Мистър Икономика 2007"


Васил Еленков, Ива Иванова

"Българска фондова борса - София" АД е носител на тазгодишния приз „Мистър Икономика" в основната категория - "За цялостен принос в развитието на националната икономика".
По традиция победителите бяха обявени на официална церемония в столичния „Шератон".
"Българска фондова борса-София" АД е единствената лицензирана фондова борса у нас, с лиценз от 9.10.1997 г. Дружеството е с капитал 5 867 860 лв. Броят на членовете на борсата - лицензирани инвестиционни посредници, в т.ч. и банки е 85.
БФБ - София бе номинирана заради увеличаване на общата си пазарна капитализация, която към момента възлиза на 28 млрд. лв. и представлява 52% от БВП. За 2007 г. оборотът от търговията с ценни книжа достигна 9.94 млрд. лв., което е ръст от 193 % спрямо 2006 г.
В категорията „За принос в развитието на българската индустрия" статуетката „Рибарят и златната рибка" получи Атанас Бобоков - Председател на Управителния съвет на „МОНБАТ" АД
Със своята дейност като председател на Управителния съвет на „МОНБАТ" АД Бобоков допринася за утвърждаването на дружеството като една от най-динамично развиващите се компании в акумулаторния бизнес в страната и Европа.
Мистър Икономика "За принос в развитието на небанковия финансов сектор" бе обявен Петко Кръстев - Председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на „ДСК Управление на активи" АД
Ръководеното от него "ДСК Управление на активи" АД е сред трите най-големи управляващи дружества в страната към края на 2007 г., според данни на БФБ и Profit.bg.
През този период активите на "ДСК Управление на активи" нараснаха най-бързо - с 91.8 млн. лева. Дружеството е водещо у нас по брой на индивидуалните клиенти и брой на местата за дистрибуция на финансовите продукти.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon