новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Виолина Маринова с висока унгарска държавна награда


Виолина Маринова, председател на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на Банка ДСК, беше удостоена с наградата „Златен кръст за заслуги към Унгария”. Наградата се връчва за приноса на г-жа Маринова за подкрепата на  двустранния културен обмен и в знак на признание за приноса й в популяризирането на унгарската култура в България. Указът е подписан от президента на Унгария г-н Янош Адер.

Наградата  бе връчена в тържествена обстановка в посолството на Унгарската република в София от г-н Петер Винтермантел, заместник държавния секретар. В своето обръщение той подчерта предизвикателствата пред разпространението на езиците и културите на по-малки нации.

Приемайки наградата, г-жа Маринова сподели: „Каузите са по-големи от личностите, и прехвърлянето на мостове между бизнес модели, култури и нации е водещо за развитието на личностите и обществата.  Още древните са казали, че водач и повелител в живота на хората е духът. Затова дейността ми като лидер в една организация с традиции и съвременен облик  е  насочена към подкрепа на духовното и на универсалните човешки ценности.”

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon