новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Връчиха за 13-и път „Златна мартеница"

в. Банкер - Връчиха за 13-и път „Златна мартеница" - 03 Март 2007

Съюз "Произведено в България" връчи за 13-и път на 26 януари своите награди „Златна мартеница" на фирми и институции за значителни постижения в четири основни категории. За „Български производител на 2006 г." беше избрана ловешката фирма „Спарки Елтос". Компанията е единственият производител на електроинструменти в България, с годишен капацитет от 800 000 броя. Продажбите й за миналата година са за повече от 29 млн. евро, а общият брой на персонала надхвърля 1400 души. „Спарки Елтос" е сертифицирана по системата OHSAS 18001:1999 и отговаря на изискванията на системата за управление на здравето и безопасността на труда.
В категорията „Икономическо коопериране" наградата грабна инвестиционният проект в България на турския производител на стъкло „Шишеджам" в Търговище. Това е най-големият инвестиционен проект „на зелено" у нас и е на стойност 220 млн. долара. Компанията от южната ни съседка изгради три завода за домакинско, плоско и преработено стъкло и огледала, като се предвижда общият брой на работещите в тях да е около 1200 души. Със „Златна мартеница" в категорията „Финансова институция" бе удостоена „Банка ДСК". Тя получи наградата за най-благоприятна кредитна политика спрямо българските производители. Валентина Крушкина от БНТ бе отличена с приз за серия репортажи на икономическа тематика. Наградите бяха връчени от министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.
***
Текст под снимка
Изпълнителният директор на „Банка ДСК" Виолина Маринова получи „Златна мартеница" от министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров за кредитната политика на финансовата институция спрямо българските производители.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon