новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова удостоена с орден „Стара планина” първа степен

Днес Президентът на Република България връчи  орден „Стара планина” първа степен на Виолина Маринова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Банка ДСК.
В своето слово по повод връчването на високата награда, Президентът изтъкна наистина  впечатляващата биография на г-жа Виолина Маринова - за повече от 30 години тя  е изминала пътя на професионалното израстване от най-ниското до най-високото стъпало в йерархията на банковата институция, посвещавайки кариерата и живота си на банковото дело в България. „Категоричният  начин, по който г-жа Маринова извежда и защитава спазването на най-високите стандарти, на най-добрите практики в банковото дело, печели доверието на широката общественост и признанието на професионалната общност в България и по света”, каза президентът г-н Плевнелиев в своето представяне на наградените.  Той определи г-жа Маринова като лидер и визионер в банковия сектор на България, личност с  изключителен принос за репутацията и доверието към българските финансови институции, пазари и услуги.
Г-жа Виолина Маринова  благодари за високото признание и за огромната чест да бъде удостоена с най-високото държавно отличие. Тя изтъкна, че тази награда е лична, но е свързана с живота и усилията на много хора - на служителите, които работят в Банка ДСК, на ръководителите , на екипността, на  собствениците, които през последните 10 години зададоха модела на съвременна банка с добро обслужване и висока социална отговорност.  „Тази награда, освен че е лична, е и на банкерите.   Колегите  от цялата банкова общност са особено щастливи, че се връчва приз на един от тях, защото само така, повярвайте ми, през последните  години, които са доста предизвикателни, ние успяхме да запазим стабилна  банковата система. Няма от какво да се срамуваме и ще продължим да работим, за да запазим авторитета и просперитета на банковата  общност”, завърши г-жа Маринова.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon